Ceetrus nu percepe chirie de la retailerii care și-au întrerupt total activitatea

Ceetrus, dezvoltatorul imobiliar mixt care gestionează în țară o rețea de 1000 de comercianți în 23 de centre comerciale, a rămas în toată această perioadă, într-un dialog activ cu partenerii săi, pentru a putea identifica  împreună cu aceștia cele mai potrivite măsuri de redresare a activității.

Astfel, Ceetrus le propune partenerilor săi o serie de măsuri menite să reducă impactul economic negativ al pandemiei de coronavirus, atât pe perioada stării de urgență, cât și ulterior.

Pe perioada stării de urgență:

  • Pentru retailerii care și-au întrerupt total activitatea, exonerarea de la plata chiriei și a costurilor de marketing. 
  • Pentru retailerii care continuă să funcționeze, adaptarea chiriei la situația actuală și eliminarea costurilor de marketing.
  • Reducerea cheltuielilor comune conform unui nou plan ajustat, adaptat situației actuale, în centrele comerciale unde acest lucru este posibil.

După ridicarea stării de urgență și reluarea activității, într-o etapă de tranziție, până la 31 decembrie 2020:

  • Un nou model de abordare a chiriei, având în vedere instabilitatea generală a pieței și timpul necesar redresării activității economice pentru diverse sectoare din retail, prin înlocuirea chiriei fixe cu o chirie bazată pe performanță, raportată la cifra de afaceri și rata de efort.
  • Continuarea dialogului, pentru a găsi împreună cu toți partenerii alternative benefice pentru ambele părți la aceste propuneri.

Aceste propuneri au fost primite pozitiv de către partenerii săi, iar în prezent, Ceetrus lucrează la definirea măsurilor necesare din punct de vedere economic și sanitar pentru redeschiderea centrelor comerciale, într-un proces de co-construcție cu comunitățile de clienți și parteneri.

În acest proces, filiala din România beneficiază și de expertiza celorlalte 9 țări europene în care Ceetrus coordonează peste 200 de centre comerciale.   

- Publicitate -

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...