All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

joi | 26 noiembrie | 2020
1.8 C
București

Ceetrus inaugurează Aleea Aviatorilor în Cartier Coresi Brașov

Ceetrus a inaugurat Aleea Aviatorilor din Cartier Coresi, o alee cu o lungime de 800 metri, care conectează toate cele șase funcțiuni ale proiectului de regenerare urbană (centru comercial, apartamente, clădiri de birouri, spațiu de coworking, community hub, hotel), devenind un liant între trecutul industrial al platformei și prezentul urban.

Inaugurarea Aleii Aviatorilor din Cartier Coresi s-a realizat în parteneriat cu Aeroclubul României, în cadrul evenimentului fiind expus un aparat de zbor model IAR 824, fabricat pe fosta platformă industrială. 

Prin inaugurarea Aleii Aviatorilor din Cartier Coresi, Ceetrus își propune să aducă un omagiu industriei aviatice și aviatorilor din Brașov, cu ocazia a 100 de ani de la înființarea Aeroclubului României.

Evenimentul a marcat și vernisajul expoziției despre istoria platformei „De la fabricarea de avioane și tractoare la cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România” (curator Nicolae Pepene) și lansarea albumului „Industria Aeronautică Română I.A.R. 1925 – 1948”.

- PUBLICITATE -

Cartier Coresi a fost realizat atât prin întinerirea vechilor clădiri industriale, cât și prin crearea de noi repere, faducând împreună, într-un interval de 10 ani, funcțiuni comerciale, rezidențiale, birouri, divertisment, spații comunitare și spații publice.

Aproximativ 9000 de oameni lucrează sau locuiesc în Cartier Coresi.

- PUBLICITATE -