CEC Bank, plafon de garantare de 1 miliard lei prin programul IMM Invest

CEC Bank acordă și în anul 2021 credite prin programul IMM Invest, având alocat un plafon de garantare de circa 1 miliard lei.

Peste 1.700 de antreprenori au accesat fondurile IMM Invest anul trecut prin intermediul CEC Bank. 

Circa 85% dintre beneficiari au apelat la bancă pentru finanțarea activității curente, iar diferența de 15% pentru investiții.

Valoarea medie a creditelor acordate în cadrul programului a fost de 670.000 lei.

Cea mai mare finanțare a fost un credit de investiții de 8,5 milioane de lei pentru o companie din domeniul construcțiilor metalice.

Industria, construcțiile și comerțul s-au aflat în topul domeniilor care au atras cele mai mari finanțări IMM Invest prin CEC Bank, în 2020.

Anul acesta, prin modificările aduse programului IMM Invest, au fost extinse categoriile de beneficiari eligibili.

De acum, inclusiv profesiile liberale, PFA-urile, întreprinderile familiale sau cei care activează în domeniul agriculturii pot aplica pentru finanțare. 

Prin programul IMM Invest pot fi obținute atât finanțări pentru activitatea curentă, cât și credite pentru investiții. 

Beneficiarii pot cumula finanțări garantate de stat în limita plafonului de 10 milioane de lei, în cazul creditelor pentru investiții şi până la 5 milioane lei pentru capital de lucru.  

Pentru 2021, plafonul total al garanțiilor ce pot fi acordate prin programul IMM Invest este în valoare de 15 miliarde lei, din care 1 miliard lei este alocat programului Agro IMM Invest.

- publicitate -