CEC Bank oferă credite cu dobânzi reduse pentru fermieri

CEC Bank și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR) au semnat un protocol de colaborare pentru accelerarea procesului de absorbție a fondurilor europene.

Fondurile alocate perioadei de tranziție, gestionate de AFIR, sunt destinate beneficiarilor privați din mediul rural, pentru realizarea de investiții în sectorul agroalimentar și pentru dezvoltarea de activități neagricole.

Fondurile trebuie să fie cheltuite până în 31 decembrie 2025, prin finalizarea implementării proiectelor, inclusiv efectuarea ultimei tranșe de plată.

Până în prezent, banca a finanțat circa 2.150 de proiecte de investiții eligibile în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, în valoare de aproximativ 3 miliarde lei.

CEC Bank a acordat și peste 166.000 de credite pentru prefinanțarea subvențiilor acordate de APIA, din care aproximativ 60.000 de credite pentru prefinanțarea subvențiilor acordate.

Banca asigură fermierilor din județele eligibile, București-Ilfov, Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman, servicii gratuite de consiliere în vederea internaționalizării afacerilor.

- publicitate -