CEC Bank și Sectorul 4 al Municipiului București au încheiat un acord de finanțare în valoare de aproape 97 mil. lei.
Împrumutul este destinat refinanțării unor credite de investiții din care au fost finanțate în anul 2009 proiecte de investiții precum reabilitarea sistemului rutier, amenajarea de parcări sau extinderea rețelei de apă și canalizare. Proiectele de investiții au fost finalizate în totalitate, scopul împrumutului actual fiind realizarea de economii prin reducerea costurilor de finanțare și crearea de lichiditate pe termen mediu, în vederea implementării unor noi proiecte de investiții ale Sectorului 4 al Municipiului București.
„Finanțarea administrațiilor publice locale reprezintă unul dintre obiectivele majore ale CEC Bank, circa 10% din totalul creditelor acordate în 2016 îndreptându-se spre acest segment. Prin acordul încheiat cu Sectorul 4 al Municipiului București, banca noastră continuă să se implice activ în viața comunităților locale, susținând demersurile acestora de modernizare sau de dezvoltare a unor noi proiecte de investiții”, a declarat Radu Grațian Ghețea, Președinte Director General CEC Bank.
Semnarea acestui acord de refinanțare permite alocarea unor sume mai mari de bani pentru proiectele și investițiile din Sectorul 4 al Capitalei.
„O administrație responsabilă, în interesul cetățeanului, înseamnă înainte de toate grija pentru folosirea și investirea banului public. Bugetul Sectorului 4 este unul dintre cele mai mici dintre bugetele sectoarelor Capitalei și trebuie gestionat cu o eficiență maximă. Prin semnarea acestui acord de refinanțare cu CEC Bank, am obținut o serie de avantaje în beneficiul comunității noastre. În primul rand, am făcut economii, întrucât costul global al creditului este mai ieftin, iar gradul de îndatorare al primăriei a scăzut, ceea ce înseamnă că am reușit să diminuăm presiunea asupra bugetului local”, a declarat Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4 al Municipiului București.
Tranzacția dintre cele două instituții a fost intermediată de consultantul financiar al Sectorului 4 al Municipiului București, compania TUD Business Consulting, cu o experiență de 10 ani în domeniul serviciilor financiare dedicate autorităților publice locale.
„Acest proiect, care va fi adăugat în portofoliul nostru alături de cele ale altor 20 de mari clienți, mare parte dintre ei autorități publice locale, a fost o provocare pentru noi, căreia i-am putut răspunde, dată fiind experiența noastră în tranzacții specifice de finanțare a autorităților publice locale”, a afirmat Mihai Tudorancea, managing director în cadrul firmei de consultanță.