CEC Bank finanțează cu 60 milioane lei Damen Shipyards Mangalia

CEC Bank a acordat un credit de 60 milioane lei șantierului din Mangalia, operat de constructorul olandez de nave Damen Shipyards.

Damen Shipyards Mangalia este implicat în prezent în zece proiecte de construcții navale, inclusiv pentru o navă de explorare offshore, ce va fi livrată unui client internațional.

Alte proiecte în derulare includ construirea a două nave cargo Roll-on/Roll-off (pentru transportul încărcăturilor pe roți-tiruri, camioane etc).

În plus, vor fi construite patru nave tanker pentru transportul produselor chimice, construcția a două nave suport spărgătoare de gheață, modernizarea și retehnologizarea unui spărgător de gheață și a unei nave suport.

Șantierul din Mangalia, cunoscut inițial ca Șantierul Naval 2 Mai și-a demarat activitatea în 1976, iar din 1997 și până în 2017, a fost controlat de către Daewoo-Mangalia Heavy Industries.

În iulie 2018, controlul operațional al șantierului din Mangalia a fost preluat de către Grupul Damen, în cadrul unui joint-venture în care Statul Român deține 51% și grupul olandez Damen Shipyards – 49%.

Grupul Damen mai deține un șantier in Romania, la Galați, încă din anul 1998.

- publicitate -

trebuie să citești