CEC Bank finanțează construcția noii fabrici Artesana Tecuci

CEC Bank finanțează construcția unei noi fabrici Artesana care va asigura triplarea capacității de producție începând de anul viitor.

Valoarea investiției pentru construcția fabricii și achiziția de echipamente moderne de producție este de aproximativ 5 milioane euro.

CEC Bank finanțează proiectul printr-un credit de investiții de 13,5 milioane lei, dar și prin pre-finanțarea ajutorului de stat aprobat pentru noua fabrică Artesana, de aproximativ 2,3 milioane euro.

Artesana beneficiază și de susținerea companiei de private equity ROCA Investments, care a intrat în acționariatul companiei la sfârșitul anului trecut, prin achiziția a 20% din acțiuni.

Numărul angajaților va crește până la 100 de persoane, în același ritm cu creșterea graduală a producției.

Lucrările la noua fabrică Artesana din Tecuci au demarat în luna aprilie, iar la final va crea 100 de locuri noi de muncă.

Aceasta va fi construită lângă fabrica existentă și va avea o suprafață totală de 3.100 mp, din care suprafața de producție va ocupa circa 2.350 mp.

În urma investiției, capacitatea de producție va crește cu aproximativ 40 de tone de lapte pe zi, de trei ori mai mult decât  producția actuală.

Noua fabrică va fi dotată cu echipamente moderne de producție, de la linii automatizate de procesare a laptelui, până la etichetare și ambalarea finală.

Artesana a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de aproximativ 3,7 milioane euro, în creștere cu 21% față de anul anterior.

Compania și-a extins distribuția în peste 700 de magazine din retailul modern, precum și în lanțuri locale și băcănii specializate.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...