CEC Bank acordă finanțări prin programul Agro IMM Invest

CEC Bank acordă finanțări prin programul Agro IMM Invest, care oferă acces antreprenorilor din agricultură la credite cu dobânzi avantajoase și garanții de stat.

Programul ajută fermierii din agricultură, acvacultură, pescuit și sectorul alimentar să obțină finanțări pentru activitatea curentă sau pentru investiții, în condiții avantajoase.

Clienții pot beneficia de un grant (sume nerambursabile) de până la 10% din valoare finanțării și de garanții de stat, prin FNGCIMM, de până la 90% din valoarea creditului.

Dobânda pentru creditele Agro IMM Invest este subvenționată de stat pe o perioadă de 8 luni.

După această perioadă, dobânda va fi ROBOR la 3 luni, la care se adaugă o marjă fixă de 2,5% în cazul creditelor pentru activitatea curentă, respectiv 2% în cazul creditelor pentru investiții.

Comisioanele FNGCIMM (de risc și de administrare) sunt subvenționate de stat în proporție de 100%, pe toată durata de creditare.

Plafonul maxim al creditelor Agro IMM Invest, pe care un client le poate solicita, nu poate depăși 10 milioane lei (credit pentru investiții și/sau pentru capital de lucru).

Programul nu permite refinanțări ale creditelor în derulare și creditele nu pot fi utilizate pentru implementarea proiectelor finanțate din ajutoare de stat/fonduri europene.

- publicitate -