CEC Bank a acordat în primul semestru finanțări noi de 5,25 miliarde lei

Cea mai mare creștere a fost înregistrată la nivelul portofoliului de credite pentru locuințe, de 17,5%

În primul semestru, CEC Bank a acordat finanțări noi de 5,25 miliarde lei. Astfel, portofoliul de credite din bilanțul băncii a urcat la 24,4 miliarde lei.

Banca a avut o politică de creditare solidă, cea mai mare creștere fiind înregistrată la nivelul portofoliului de credite pentru locuințe, de 17,5%.

În primele șase luni ale anului creditele de consum au înregistrat o creștere de 2%. Pe segmentul companiilor, portofoliul de credite a crescut cu 5,3%.

Circa jumătate (53,8%) din creșterea portofoliului în sold provine din creditele acordate în cadrul programelor guvernamentale, inclusiv IMM Invest. Rata creditelor neperformante a scăzut la 5,38% față de 5,52% la sfârșitul lui 2020.

În plus, din totalul portofoliului de credite pentru care s-au aplicat amânări la plată, circa 95% au reluat rambursarea și nu înregistrează restanțe mai mari de 30 de zile.

Sursele atrase de la clienți au însumat la sfârșitul primului semestru 36,74 miliarde lei, în creștere cu 2,2 miliarde lei, depozitele de la populație având o pondere de peste 70%.

Profit net de 208,4 milioane lei

CEC Bank a înregistrat în primul semestru profit net de 208,4 milioane lei, în creștere cu 13% față de perioada similară a anului trecut. Mai mult, activele băncii crescând cu 7,7% de la începutul anului, până la un nivel record de 44,4 miliarde lei.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...