Ce zone preferă studenții care închiriază locuințe în București

Septembrie este luna de foc pe piața chiriilor din București, dat fiind numărul mare de studenți care vin din provincie în Capitală pentru noul an universitar. Conform datelor Institului Național de Statistică la nivelul anului 2017 în regiunea București-Ilfov erau 33 de universități, cu 127.500 de studenți. Dar care sunt zonele preferate de aceștia?

LOCUL 1 – ZONA DRISTOR, NIVEL CHIRII GARSONIERE ÎNTRE 230 ȘI 240 DE EUR

Deși nu se află în imediată vecinătate a niciunui pol universitar, zona Dristor este prima în top datorită nivelului chiriilor raportat la beneficii precum prezența în zonă a două magistrale de metrou diferite (M1 și M3) ce conectează cartierul la toate punctele majore de interes din București și proximitatea față de două centre comerciale cu numeroase opțiuni de petrecere a timpului liber (ParkLake și București Mall).

LOCUL 2 – ZONA GROZĂVEȘTI-POLITEHNICA, NIVEL CHIRII GARSONIERE ÎNTRE 250-290 EUR

Este zona tradițională a studenților din București, unde se regăsesc și cele două campusuri publice – Complexul Studențesc Regie și Complexul Studențesc Leu. În zonă se află Universitatea Politehnică, Facultatea de Electronică & Telecomunicații, Facultatea de Psihologie și Facultatea de Jurnalism, principalele beneficii fiind prezența a două stații de metrou – Grozăvești și Politehnică, proximitatea față de Gara de Nord, centrul comercial AFI Palace și două parcuri – Parcul Grozăvești și Grădina Botanică.

LOCUL 3 – ZONA ULTRA-CENTRALĂ UNIRII-UNIVERSITATE-ROMANĂ, NIVEL CHIRII GARSONIERE ÎNTRE 290-310 EUR

Este zona ce reunește cele mai mari centre universitare: Universitatea București cu cele 13 facultăți având numeroase specializări (Litere, Drept, Filosofie, Istorie, Biologie, Chimie, Matematică, Fizică, Geografie etc), Școala Națională de Studii Politice și Administrative și Academia de Studii Economice. Proximitatea față de Centrul Vechi, polul distracției din Capitală cu numeroase cafenele, restaurante și cluburi, și față de Parcul Cișmigiu precum și rețeaua bine pusă la punct de mijloace de transport în comun – trei stații de metrou și numeroase stații de autobuze și troleibuze – sunt prinicipalele beneficii. Totodată aceasta este și cea mai scumpă zonă din Topul SIB.

LOCUL 4 – ZONA TIMPURI NOI, NIVEL CHIRII GARSONIERE ÎNTRE 280-300 EUR

În zonă se află un pol al universităților private – Universitatea Dimtrie Cantemir, Nicolae Titulescu și Titu Maiorescu, cererea venind aici din partea unor studenți cu bugete lunare peste medie. Proximitatea față de Parcul Tineretului și Centrul Vechi, precum și recentele investiții în proiecte comerciale conferă zonei o aură de exclusivism, acesta fiind și motivul pentru care prețurile sunt mai piperate.

LOCUL 5 – ZONA EROILOR – ȘTIRBEI VODĂ, NIVEL CHIRII GARSONIERE 255-280 EUR

O prelungire a zonei ultra-centrale, aici regăsim Universitatea de Medicină și Farmacie cu patru specializări (Medicină, Medicină Dentară, Farmacie și Moașe & Asistență Medicală) și Universitatea Națională de Apărare. Prezența stației de metrou, proximitatea față de parcuri (Eroilor, Operei și Cișmigiu), precum și față de zona ultra-centrală sunt principalele beneficii ale acestei zone ce ocupă locul 5 în Topul SIB.

Dacă ne uităm cu atenție la Topul SIB, trei din cele cinci zone – Dristor, Grozăvești-Politehnica și Timpuri Noi- corespund cu zonele foarte bine reprezentate în cadrul târgului de ansambluri noi rezidențiale. Acest fapt denotă o creștere a calității locuirii în viitorul apropiat, pe măsură ce noile proiecte vor fi livrate, iar o parte din ofertă va ajunge și pe piața chiriilor”, spune Dora Pătrașcu, PR Manager, Salonul Imobiliar București.

Salonul Imobiliar Bucuresti, care are loc între 7-9 Septembrie la Palatul Parlamentului, este singurul târg de profil ce reunește atât oferta imobiliară nouă, cât și cea din piața veche, inclusiv chirii. Topul a fost realizat pe baza informațiilor primite de la cele 50 de agenții expozante.

MAI MULTE | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BANI |

- Publicitate -

Piața de fuziuni și achiziții din România a crescut în primele nouă luni din 2024

Piața de fuziuni și achiziții din România a înregistrat 198 de tranzacții în primele nouă luni ale anului 2024,...

Marea majoritate a românilor își cumpără produse dulci de patiserie-cofetărie

Un procent de 82% dintre români își cumpără produse dulci de patiserie-cofetărie, chiar și cu un buget limitat, în...