Ce trebuie să știi înainte să-ți renovezi baia? 

Perioadele de restricții ce ne-au forțat să stăm mai mult în case ne-au făcut să ne gândim mai mult la locul pe care-l numim „așezare”. Ca urmare a acestor perioade unii oameni și-au dat seama că au nevoie de mai mult spațiu și s-au mutat la casă, iar alții au decis să profite de ocazie și să renoveze. 

Dacă faci parte din a doua categorie și deja te gândești la ce să mai modifici prin casă, atunci e bine să știi că baia e printre cele mai pretențioase camere la capitolul ăsta, astfel că va fi nevoie să treci câteva aspecte în revistă înainte de a te apuca de treabă. 

Iată câteva aspecte pe care trebuie să le ai în vedere înainte de a începe renovarea băii

  • Cumpărăturile 

Pentru o lucrare de calitate e nevoie de materiale și accesorii de calitate, de aceea e recomandat ca aceste materiale să fie cumpărate dintr-un magazin de instalații sanitare specializat, precum Instalatiishop.ro. Chiar dacă poate costurile inițiale sunt ceva mai mari, materialele bune țin în timp și te scutesc de cheltuieli ulterioare cu înlocuirea celor mai proaste atunci când se vor strica. 

  • Schița 

Ca pentru orice lucrare de construcție, și în cazul de față este necesară o schiță. Nu trebuie să fie una extraordinar de specifică sau complicată, însă e necesară pentru a putea vizualiza felul în care va urma să arate încăperea. Tot aici se poate determina și aranjarea lucrurilor ținând cont de nevoile tale sau ale altor membri de familie. 

  • Documentarea

Documentarea ar trebui să fie pasul de început pentru orice mișcare. Aceasta se poate face din reviste și site-uri de specialitate, însă și vizitele în showroom-uri și magazine pentru a cere sfaturi de la angajați ajută. Și până la urmă trebuie să și vezi cum funcționează și cum arată obiectele înainte de a le cumpăra să vezi dacă sunt și potrivite pentru nevoile tale. 

  • Planificarea bugetului

Fiecare om are bugetul său și își știe limitele de cheltuială, astfel că aici nu sunt multe sfaturi care să fie universal valabile, poate cu excepția unuia singur. Orice buget ai planifica, adaugă zece la sută pentru cheltuielile neprevăzute. Acestea există cam la orice tip de lucrare, astfel că e mai bine să le preîntâmpini. 

  • Utilizează spațiul inteligent 

Chiar și dintr-o baie de mici dimensiuni poate să iasă ceva frumos, totul depinde de utilizarea spațiului disponibil. Pentru o baie mică, optarea pentru o cabină de duș în detrimentul unei căzi poate da impresia că e mai mult spațiu. Și oglinzile și culorile deschise au cam același efect. Pentru o baie de mai mari dimensiuni este indicat să nu se amestece prea multe culori, ideal ar fi maximum trei culori și de preferat în nuanțe neutre (alb, negru, gri). De asemenea, chiar dacă spațiul permite acest lucru, tot e mai bine ca în baie să se afle strictul necesar pentru a rămâne spațiu de mișcare. 

Acestea ar fi cele mai comune aspecte de care e bine să ții cont înainte de a porni în aventura renovării băii. Toate acestea necesită foarte multă răbdare și mănâncă foarte mult timp, iar dacă nu dispui de ele, există tot timpul și opțiunea angajării unei firme de amenajări interioare. 

- Publicitate -

Veniturile din mineritul Bitcoin, vârf de 107 milioane de dolari într-o zi

Veniturile zilnice din mineritul Bitcoin au atins un maxim istoric de 107,7 milioane de dolari în ziua înjumătățirii recompenselor,...

Principalii dezvoltatori imobiliari au început să-și consolideze portofoliile de terenuri

Principalii dezvoltatori imobiliari din România au început să-și consolideze portofoliile de terenuri, iar 2024 se anunță un an foarte...