Ce trebuie sa stii, inainte de a cumpara un radiator pe ulei?

Pezenta unui radiator in casa iti poate imbunatati, simtitor, confortul termic. Pana in 1989, caloriferul electric insemna sursa de salvare a parintilor, in conditiile iernilor friguroase si a lipsei caldurii de la CET.

Au trecut mai bine de 30 de ani si lucrurile nu s-au schimbat foarte mult, mai ales, in zonele in care reteaua centralizata de termoficare este invechita si predispusa la avarii care te lasa fara apa calda si caldura. Iata cateva aspecte de ar trebui sa stii despre aceste radiatoare pe ulei inainte de a-ti cumpara unul.

Cum functioneaza

Principiul de functionare al unui radiator pe ulei este simplu. Aspectul poate fi asemanator unui calorifer cu elementi distincti sau unui radiator modern. Indiferent de forma, in interior este plin cu ulei termodinamic. Energia electrica incalzeste uleiul din interior, care raspandeste radiatii calde catre peretele radiatorului. Din acest moment, aparatul incalzeste aerul din incapere. Treptat, intreaga camera va fi acoperita de puterea calorica a radiatorului. Suprafata acoperita si timpul de incalzire variaza in functie de puterea electrica a dispozitivului.

Ai caldura oricand doresti

Am amintit, deja, neajunsurile retelei centralizate de termoficare. Problemele, insa, nu apar doar atunci cand ti se furnizeaza agent termic si apare o avarie. La fiecare inceput de toamna, autoritatile trebuie sa respecte un cadru legislativ inainte de a porni instalatia de incalzire. In Bucuresti, spre exemplu, trebuie ca termometrele sa coboare trei nopti la rand sub o anumita valoare pentru a se incepe furnizarea agentului termic in calorifere. Pana sa se intample acest lucru, cel putin noaptea, frigul este resimtit destul de greu, mai ales de catre copii sau batrani. O solutie care te ajuta sa nu mai depinzi de nici un factor extern, pentru confortul din casa ta, este achizitia unui radiator electric pe ulei. Il poti folosi oricand doresti pentru a suplini sau completa sursa principala de caldura.

Randament foarte bun

Spre deosebire de incalzitoarele electrice, al caror dezavantaj este ca se racesc la fel de repede pe cat se incalzesc, radiatorul pe ulei porneste repede si se mentine destul de mult timp cald, dupa scoaterea din functiune. Odata incins, uleiul termodinamic isi pastreaza puterea calorica si dupa oprirea termostatului sau chiar a radiatorului. Asadar, perioada de consum electric pentru alimentarea radiatorului este scazuta, producand o economie considerabila.

Libertate de miscare

Radiatoarele pe ulei sunt disponibile in mai multe forme de prezentare. Daca il alegi ca sursa principala de caldura intr-o incapere, il poti incastra cu usurinta in perete si te vei bucura de toate avantajele oferite. Exista, in schimb, foarte multe modele mobile, cu sau fara roti. Alegerea unui dispozitiv mobil iti ofera libertate de miscare. Il poti instala in baie, inainte de dus, in apropierea patutului bebelusului, in bucatarie daca ai nevoie de temperatura ridicata pentru anumite preparate, in atelier sau chiar in garaj. Acest tip de incalzire este foarte potrivit pentru locuinta de la tara sau o casa de vacanta, unde nu ai o alta sursa de incalzire. Cu ajutorul unuia sau mai multor radiatoare, poti incalzi camerele in care te retragi in week-end, o data la cateva saptamani, cu familia sau cu prietenii. Astfel, te bucuri de confort si platesti doar atat cat consumi si nu ai niciun fel de cost pentru instalare.

Radiatoarele electrice pe ulei sunt usor de instalat si ofera randament imediat. Designurile in care sunt disponibile se potrivesc oricarui stil si buget. Nu necesita nici un fel de intretinere, lucru care le face foarte avantajoase comparativ cu alte solutii de incalzire.

- Publicitate -

România va depăși 4,5 milioane mp spații de retail modern la final de 2024

În 2024, stocul de spații de retail modern va depăși 4,5 milioane de metri pătrați, cu mai mult de...

Platforma Hedepy a încheiat 2023 cu o investiție de 3,9 milioane de euro

Platforma de psihoterapie online care reunește sute de terapeuți din întreaga lume Hedepy, a finalizat la sfârșitul anului trecut...