În timpul pandemiei, domeniul hotelier a cunoscut o scădere drastică a numărului de clienți, ceea ce a afectat foarte mult acest gen de afaceri. Cu toate acestea, odată cu relaxarea evidentă a restricțiilor, oamenii au început din nou să călătorească, dar au rămas la fel de preocupați în ceea ce privește siguranța locurilor pe care le aleg pentru cazare. Din aceste motive, este foarte important ca o cameră de hotel să le asigure nu doar condițiile de confort de care au nevoie, ci și condițiile în ceea ce privește siguranța împotriva situațiilor neplăcute.
Sfaturi în ceea ce privește igiena în domeniul hotelier
Înainte de toate, cel mai important este să știi că solutii profesionale curatenie există, astfel încât îți pot face munca mult mai ușoară, pentru a te ocupa cum trebuie și de alte variabile care trebuie avute în vedere în asigurarea succesului afacerii. Totuși, este foarte important să anticipezi, de la bun început, situațiile neplăcute și posibilitatea unor scenarii nedorite, astfel încât să le eviți în conformitate, bineînțeles, cu respectarea reglementărilor actuale de igienă:
· Instruiește personalul în permanență cu privire la care sunt regulile ce trebuie respectate în asigurarea celor mai bune condiții de igienă și confort;
· Respectă întotdeauna reglementările locale și informează-te din surse oficiale, de încredere, din partea autorităților în domeniu;
· Este important să-ți instruiești nu doar personalul, ci și clienții, astfel încât aceștia să aibă certitudinea faptului că dispun de cele mai serioase și sigure condiții de igienă și siguranță, în timp ce, de altfel, vor ști cum să evite situațiile neplăcute și nedorite.
Curățenia și giena în domeniul hotelier
Igiena strictă ar trebui să definească orice spațiu dintr-o încăpere a unui asemenea domeniu de activitate. Clienții trebuie să fie mulțumiți de condiții, astfel încât să aibă parte nu doar de o experiență plăcută, confortabilă, ci și de o experiență sigură în ceea ce privește sănătatea. Curățenia, respectiv dezinfecția sunt absolut esențiale și trebuie tratate cu maximă seriozitate:
· Personalul de curățenie trebuie să aibă întotdeauna la îndemână echipamentul potrivit pentru a putea igieniza orice tip de suprafață și încăpere (instrumente, produse profesionale, echipamente de protecție);
· Dezinfectarea trebuie realizată cu produse profesionale, recomandate de către specialiști în domeniu, cu efect bactericid și fungicid (produse pe bază de etanol și alți agenți chimici);
· Echipamentul trebuie să asigure siguranța angajaților și să optimizeze procesul curățeniei;
· Procesul se realizează în două etape – întâi se curăță suprafețele, apoi se dezinfectează;
· Lenjeria trebuie schimbată zilnic, iar încăperile igienizate, de asemenea, zilnic;
· Toaletele care au întrebuințare comunică trebuie să fie dezinfectate strict, cât de bine posibil, astfel încât să poată fi întrebuințate în siguranță. De asemenea, trebuie să dispună de instalații sanitare funcționale, de dispenser sapun lichid sau prosoape de hârtie, apă și coșuri de gunoi curate;
· Curățenia trebuie asigurată în toate încăperile hotelului, indiferent dacă sunt frecventate sau nu de alte persoane. Totuși, este important ca spațiile publice să fie igienizate optim, în conformitate cu îndeplinirea standardelor de curățenie și siguranță din domeniul hotelier.