Ce trebuie să știi atunci când planifici o excursie în Turcia?

Turcia este una din principalele destinații de vacanță preferate de români atunci când vine vorba de excursii în străinătate. Istoria și cultura fascinante ale acestei țări sunt două motive suficient de bune pentru a merge în Turcia, dar la ele se mai adaugă bucătăria turcească, peisajele naturale foarte diferite față de cele pe care le oferă țara noastră și, de ce nu, serviciile medicale de excepție.

Nu puțini sunt românii care aleg să se trateze de diferite afecțiuni tocmai în Turcia datorită tehnologiei medicale performante de care dispun spitalele din această țară, dar și medicilor foarte experimentați și dedicați meseriei lor.

- Publicitate -Domeniile Ostrov

Cu alte cuvinte, întotdeauna este o idee bună să vizitezi Turcia dacă dorești să-ți faci vacanța într-o destinație exotică, iar dacă plănuiești să ajungi acolo în viitorul apropiat, iată câteva lucruri pe care ar fi bine să le știi înainte să pleci la drum.

Dacă vrei să călătorești în Turcia cu mașina, s-ar putea să ai nevoie de o procură auto

Dacă te-ai hotărât să vizitezi Turcia conducând un automobil achiziționat pe firmă, cumpărat în leasing sau care aparține unei alte persoane fizice, atunci cu siguranță vei avea nevoie de o Procura Auto Turcia. Această procură este un document special, care se redactează mai întâi în limba română, se traduce la un birou de traduceri specializat în astfel de documente și se legalizează la Consulatul Turc.

În lipsa acestui document niciunui român care călătorește în Turcia cu o altă mașină în afară de cea personală nu i se permite intrarea și, de asemenea, și redactarea acestuia în mod necorespunzător se poate transforma într-un motiv de refuz din partea autorităților turce.

Cu alte cuvinte, trebuie să fii foarte atent dacă ai nevoie de un astfel de document și ca să elimini riscul de a fi refuzat atunci când ajungi la frontieră, să colaborezi doar cu birouri autorizate, specializate în limba turcă și cu experiență.

Este obligatorie obținerea unei vize pentru cetățenii români care călătoresc în Turcia

Ca cetățean român, atunci când călătorești în Turcia ai nevoie de vizită. Aceasta o poți obține foarte simplu dacă ai deja un pașaport valabil și folosești sistemul electronic de autorizare a vizelor, e-Visa.

Trebuie să accesezi mai întâi website-ul oficial al sistemului e-Visa pentru Turcia, să-ți creezi un cont și să completezi un formular de solicitare alegând tipul de viză necesar și perioada de timp dorită. Apoi, trebuie să plătești o taxă de viză și să descarci viza electronică în computer și apoi s-o imprimi ca s-o ai la îndemână mereu.

Este indicat să obții această viză cel puțin cu câteva zile înainte de călătoria în Turcia pentru că procesarea solicitării poate dura puțin.

Câteva lucruri despre limba oficială din Turcia și moneda folosită

Limba oficială vorbită în Turcia este bineînțeles turca, dar în majoritatea zonelor turistice furnizorii de servicii vorbesc și engleza așa că este relativ ușor să călătorești în această țară, Pe de altă parte, bazarurile și piețele se pot transforma în adevărate experiențe culturale întrucât acolo vei întâlni oameni din toate colțurile lumii, care încearcă să se tocmească cu vânzătorii așa cum pot mai bine, fiecare pe limba sa.

În ceea ce privește banii turcești, trebuie să știi că moneda oficială a țării este lira turcească – TRY și dacă vrei să faci cumpărături în Turcia ar fi bine să ai la tine și bani gheață, nu doar cardul de debit sau de credit, pentru că vei găsi și locuri unde nu poți plăti altfel. Așa că, interesează-te din timp unde găsești cel mai avantajos curs valutar și verifică întotdeauna taxele și comisioanele aplicate.

Este sigur din punct de vedere al sănătății să călătorești în turcia?

Ca în oricare altă destinație, înainte de a călători în Turcia ar fi bine să te asiguri ca te-ai vaccinat împotriva celor mai comune boli ca de exemplu: hepatita A și hepatita B. De asemenea, o asigurare medicală în caz de urgență se poate dovedi și ea foarte utilă în multe situații și te poate salva de nevoia de a plăti mulți bani pentru servicii medicale în cazul producerii unui accident în timpul călătoriei.

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor de vânzare cresc continuu. La Cluj se apropie de 3.000 euro / mp

Prețurile medii ale apartamentelor de vânzare, vechi și noi, au înregistrat o creștere de 14% în noiembrie comparativ cu...

Leroy Merlin închiriază un depozit de aproape 9.000 mp în CTPark Bucharest West

CTP anunță că Leroy Merlin, unul dintre jucătorii din piața de bricolaj locală, a închiriat 8.800 de metri pătrați...