Ce trebuie să faci când începi o afacere nouă

Începerea unei noi afaceri este un act de imens curaj, indiferent că ești la prima aventură de acest fel sau ai deja ceva experiență în antreprenoriat. Categoric nu va fi simplu, dar în general afacerile de succes necesită efort. Nu va fi suficient să ai o idee genială, trebuie să ai și un plan bine întocmit la îndemână. 

Din fericire, nu ești prima persoană care începe o afacere pe cont propriu, deci poți împrumuta câteva idei și modele de la antreprenori care au avut succes. Pune-ți amprenta personală asupra listei de sfaturi de mai jos și vei avea un start excelent în afaceri. 

Fă o cercetare amănunțită de piață

Ideea ta de afaceri este cu adevărat fenomenală și astfel te vei asigura că vei face doar ceea ce îți place pentru tot restul vieții tale? Excelent! Totuși, chiar dacă ți se pare o idee minunată, piața s-ar putea să nu fie neapărat de acord. Înainte de a pune pe picioare orice afacere serioasă, vei avea nevoie de o cercetare de piață. Află care este tipul de clienți pe care urmează să-i abordezi, ce nevoi au și ce competiție există deja pe piață. La finalul cercetării trebuie să știi ce anume aduce în plus afacerea ta. 

Scrie planul de afaceri 

Cunoscut drept fundația oricărei afaceri, planul de business reprezintă harta pe care o vei urma pe traseul tău de la înființarea companiei până la extinderea ei. Fii cât de specific și de darnic poți cu detaliile, vei avea nevoie de complexitate și seriozitate pentru a convinge oamenii să investească timp și bani în ideea ta. Pe măsură ce vei dezvolta planul de afaceri, îți vei clarifica ție însuți pașii de urmat pentru a transforma un concept în realitate. 

Asigură finanțare 

Dacă nu ai deja bani la saltea, partea aceasta s-ar putea să-ți dea ceva bătăi de cap. Planul de afaceri atent întocmit te va ajuta să faci o estimare realistă asupra bugetului de care ai nevoie și astfel să alegi cea mai bună variantă pentru a face rost de bani. Din fericire, există mai multe soluții, de la împrumuturi până la finanțări externe. 

Ia-ți măsuri de protecția împotriva rău platnicilor 

Ar fi păcat să treci prin tot acest proces și să riști să nu-ți primești banii în momentul în care dai drumul la activitate, așadar interesează-te de soluții în acest sens. Dacă crezi că te vei confrunta cu facturi neîncasate sau clienți în insolvență, apelează la o poliță de asigurare credit comercial. Vei avea astfel o garanție că-ți vei recupera ușor datoriile și-ți vei cunoaște mai bine partenerii. 

Alege numele afacerii și înregistrează marca 

Nu subestima importanța unei denumiri de impact atunci când vine vorba de afacerea ta. Alege ceva care să te reprezinte și în același timp să vorbească despre sectorul de activitate sau valorile companiei. Nu pierde prea mult timp cu acest pas sau altcineva s-ar putea să ți-o ia înainte! În momentul în care te-a lovit inspirația, fă bine și înregistrează numele cât mai repede pentru a avea exclusivitate pe piață. 

Angajează persoanele potrivite

Chiar și o afacere de mici dimensiuni este aproape imposibil de condus de către un singur om. Acestea fiind spuse, mai mult ca sigur nu ești un geniu absolut care se pricepe atât la domeniul financiar, cât și la cel legal și de vânzări. Totuși, ai putea avea fler la oameni, lucru care te va ajuta enorm în găsirea celor mai buni angajați. Apelează la profesioniști și oameni care au valori similare cu ale tale și tratează-i așa cum îți doreai tu să fii tratat când erai angajat. Ține minte, clienții mulțumiți depind de angajați mulțumiți!

Există un motiv pentru care aceste sfaturi sunt de bun simț: în majoritatea situațiilor succesul este garantat datorită lor. 

- Publicitate -

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.