Ce trebuie să ai în vedere când alegi un teren pentru casă?

Fiecare casă are nevoie de un substrat potrivit pe care să fie construită, tocmai pentru ca structura acesteia să fie rezistentă în timp.

Din acest motiv, alegerea terenului pentru casă devine foarte importantă, pentru că bazele construirii încep cel mai adesea exact de la teren. Iată ce ar trebui să ai în vedere atunci când alegi terenul pentru construirea locuinței, astfel încât să nu ai mai târziu surprize neplăcute. 

Panta pe care o are terenul

În mod ideal, fiecăruia dintre noi i-ar plăcea ca terenul pe care își va construi casa să fie cât mai plan și lipsit de imperfecțiuni. Realitatea însă ne arată că se pot construi case pe teren în pantă și că nu este o problemă dacă alegi un astfel de teren, deoarece soluțiile există.

Spre exemplu, una dintre soluțiile pe care o ai la îndemână este aceea de a apela la stabilizări ale terenului, iar în acest sens poți apela la specialiști care să te ajute să identifici exact care sunt zonele care au nevoie de întărire. 

Realizează un studiu geotehnic

Deși poate aduce costuri în plus, în realitate studiul geotehnic este menit să te ajute să vezi exact care este direcția corectă în care ar trebui să mergi cu amenajarea terenului.

Straturile coezive sau necoezive, pânza de apă freatică sau alte probleme care pot apărea în cazul solurilor sunt probleme pe care un studiu geotehnic le poate evidenția cu ușurință doar realizând o analiză in-situ și pe cele de laborator.

Studiul geotehnic îți va fi de asemenea necesar și în etapa de autorizare a construcției, deoarece pe baza acestuia este realizat proiectul tehnic de construire al casei. ,

Din acest motiv este indicat să realizezi totuși acest studiu, pentru a evita micile neplăceri la nivel birocratic dar și marile neplăceri la nivel structural. 

Poziționarea față de oraș

Dacă vrei un teren care să fie aproape de zona urbană, atunci ar trebui să ai în vedere chiar și acest aspect.

Poți cronometra drumul, pentru a vedea exact care este timpul pe care ți-l aloci pentru a parcurge drumul și de asemenea este recomandat să identifici dacă terenul are deschidere la drumuri principale sau la mari magazine sau farmacii.

Nu uita să verifici și dacă terenul se află în apropiere de puncte de interes medical, cum ar fi clinicile sau spitalele. 

Racordarea la utilități

Atunci când te interesezi de un teren este recomandat să ai în vedere și aspectul racordării la utilități. Dacă în zonă mai există vecini, s-ar putea să fie realizată și o rețea de canalizare, alimentare cu apă sau cu energie electrică, însă în caz contrar toate aceste lucruri vor cădea în sarcina ta, așa că ar fi bine să le ai în vedere.

Amplasamentul față de punctele cardinale

Deși poate părea mai puțin important, felul în care este dispus terenul este foarte important. Vei avea nevoie de lumină naturală, pentru a o folosi în vederea iluminării casei, sau pentru a putea crește diferite specii de plante ori gazon.

Sau poate că vei avea nevoie să te ferești de căldura soarelui sau poate că aceasta este obturată de o construcție preexistentă. Ia în calcul toate variabilele, incluzând și amplasamentul față de punctele cardinale.

Terenul casei și alegerea lui pot părea detalii nesemnificative, însă există atât de multe situații în care te poți afla încât este nevoie să fii pregătit și să ai toate detaliile care țin de felul în care va arăta și se va comporta casa ta.

Documentează-te, analizează și în final achiziționează terenul dorit, având toate detaliile deja parcurse și înțelese. 

- Publicitate -

Ahold Delhaize, proprietarul Mega Image și Profi, își face hub tehnologic la București

Grupul Ahold Delhaize anunță lansarea unui hub de tehnologie în București sub numele AD/01, unde vor lucra peste 250...

Hercesa începe lucrările de construcție la a doua etapă a primei faze Stellaris Residencias

Hercesa începe lucrările de construcție la a doua clădire, cu 125 de apartamente, a proiectului Stellaris Residencias, dezvoltat lângă...