Ce trebuie să ai în vedere atunci când cumperi un apartament cu scop de investiție

Achiziția unui apartament poate să fie una foarte rentabilă dacă ai în vedere câteva aspecte importante atunci când te afli în procesul de achiziție. Descoperă care sunt acestea și care este diferența între închirierea tradițională a unui apartament și cea în regim hotelier.

Criterii de luat în considerare la achiziția unui apartament

Atunci când achiziționezi un apartament cu scop de investiție, trebuie să fii atent la anumite criterii care, în același timp, sunt folositoare și pentru cei care își doresc să cumpere un apartament pentru a locui în el. Iată care sunt cele mai importante:

  • Locația. Este indicat ca apartamentul să se afle într-o locație cu acces facil la mijloace de transport și puncte de interes ale orașului, deoarece oferă o calitate a vieții mai bună atât pentru un locatar pe termen lung, cât și pentru un turist care se cazează doar câteva zile. De exemplu, în prezent există o mare cerere pentru apartamentele construite în ansambluri rezidențiale.
  • Designul. Aspectul unui apartament este de asemenea important și, cu cât acesta este mai modern, cu atât va atrage și mai mulți chiriași de calitate. Dacă aloci interes acestui detaliu și ai grijă ca apartamentul pe care îl cumperi să fie amenajat frumos și să beneficieze de toate utilitățile necesare, cu siguranță nu vei avea probleme cu găsirea chiriașilor.
  • Calitatea materialelor. Acest criteriu este un alt factor important care poate să influențeze perioada de timp în care găsești un chiriaș pentru apartamentul tău. Este important ca atât calitatea materialelor de construcție ale blocului, cât și cea a obiectelor de mobilier și a electronicelor și electrocasnicelor din apartament să fie una superioară.

Astfel, fie că îți dorești o investiție, fie ai nevoie de o locuință, interesează-te despre ofertele referitoare la apartamente de lux Bucuresti și cu siguranță vei face o alegere potrivită pentru tine!

Închiriere tradițională vs. închiriere în regim hotelier

Închirierea tradițională presupune identificarea de chiriași care să locuiască pe termen lung în apartamentul pe care l-ai cumpărat cu scop de investiție. Rata pe care o plătesc chiriașii este stabilită de comun acord, anterior semnării contractului.

În contractul de închiriere, pe lângă suma de bani aferentă chiriei și perioada contractului, se pot include diferite clauze, precum: cine suportă costurile atunci când un dispozitiv electronic sau electrocasnic se deteriorează din cauza utilizării greșite, penalizări în cazul întârzierii plății chiriei, dar și detalii privind garanția pe care trebuie să o plătească chiriașul.

În ceea ce privește închirierea în regim hotelier, potrivit Codului Fiscal, închirierea în scop turistic de către proprietari a camerelor situate în locuințele proprietate personală, altele decât cele care constituie structuri de primire turistică, reprezintă „oferirea posibilității de ședere pentru o perioadă de minimum 24 de ore și maximum 30 de zile într-un an calendaristic oricărei persoane care călătorește în scop turistic în afara mediului său obișnuit de viață”. Concret, fiecare turist va sta măcar 24 de ore și cel mult 30 de zile într-un an în locația respectivă.

Spre deosebire de închirierea tradițională, închirierea unui apartament în regim hotelier presupune obținerea unui Certificat de Clasificare de la Ministerul Turismului care să ateste posibilitatea ta de a închiria apartamentul în regim hotelier.

În această situație este bine de știut că proprietarii pot obține Certificat de Clasificare numai pentru un număr de maximum șapte camere, indiferent de numărul de locuințe al clădirii în care sunt situate acestea.

Totodată, conform HG nr. 1.267/2010, în perioada în care Certificatul de Clasificare este retras ori expirat sau autorizația provizorie de funcționare și-a încetat valabilitatea, operatorul economic proprietar al unui astfel de apartament nu are dreptul să desfășoare activități turistice în cadrul structurii în cauză sau să încaseze venituri din exploatarea acesteia.

Locația, designul și calitatea materialelor sunt cele mai importante criterii de care să ții cont atunci când cauți un apartament pentru achiziție. Pentru a te putea bucura de toate la un loc, nu uita să ai în vedere apartamentele de lux și penthouse-urile amplasate în zonele bune ale orașului.

- Publicitate -

Vinerea Mare, ziua cu cele mai multe comenzi înregistrate pe Glovo

Anul trecut, în Vinerea Mare s-a înregistrat cel mai ridicat volum de comenzi prin platforma Glovo din cele trei...

Cum arată centrul de fulfillment operat de Helpship în CTPark Oradea

Helpship operează un centru logistic de 20.000 mp și spații de birouri de 1.200 mp, situate în CTPark Oradea,...