Ce temeri au oamenii când utilizează aplicațiile online de dating

O analiză Kaspersky arată că 38% dintre oameni se tem să folosească aplicații de dating, deoarece se gândesc că pot fi plăcăliți de atacatori cibernetici.

Alți 34% nu au încredere în oamenii pe care i-ar putea întâlni în aplicațiile de dating. Cu toate acestea, doar 15% dintre respondenți au fost vizați de infractori cibernetici, iar 31% dintre cei care au contactat atacatorii au reușit să evite un atac.

Dintre toate tipurile diferite de probleme legate de aplicațiile de dating, utilizatorii s-au confruntat cel mai adesea scheme de fraudă de tip catfishing (51%).

Alții au accesat link-uri ce ascundeau fișiere rău intenționate (21%) sau au constatat că identitatea lor a fost furată (17%). Dintre cei care au reușit să evite un atac 50% au remarcat că atacatorul avea un profil suspect care părea fals.

Unii au fost extrem de atenți și nu au trimis niciodată bani aplicațiilor de dating (49%), iar alții au acordat atenție mesajelor suspecte (47%). Aproape o cincime (21%) dintre respondenți au devenit suspicioși atunci când atacatorul a refuzat un apel video.

- Publicitate -

KFC a depășit pragul de 1 miliarde de lei vânzări în 2023 în România

Cea mai mare contribuție la rezultatele financiare ale Sphera Franchise Group anul trecut a avut-o KFC care a depășit...

România este pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT

România se clasează pe locul secund în Europa ca număr de specialiști IT, 4 din 10 angajați fiind femei,...