Ce stiluri de design interior ne recomanda Hornbach

.

Culorile tari, mixate îndrăzneţ şi în contraste puternice se numără printre principalele tendinţe de design interior din această toamnă, potrivit Hornbach, unul dintre principalii retaileri locali de materiale de construcţii şi grădinărit.

 

Pentru trasarea celor mai noi tendinţe în amenajarea interioară, designerii Hornbach s-au inspirat puternic din lumea modei. Dacă pe podium culorile tari sunt cel mai des întâlnite, şi în amenajarea interioară se doreşte acum un amestec de nuanţe puternice, vivace, nelipsind roşu, portocaliu, albastru sau galben, consideră aceştia.

Aceste culori se pot regăsi şi în cele mai noi modele de tapet care, potrivit specialiştilor Hornbach, ar fi ideal să îmbrace doar trei din cei patru pereţi ai unei camere, alături de un perete alb, pentru crearea unui contrast puternic. Şi pentru că vine sezonul rece, se poartă covoarele din microfibre moi, colorate, care să dea o notă de optimism şi caldură încăperii.

Un alt element cheie al designului interior pentru această perioadă este lumina. Camerele trebuie luminate puternic pentru a da un plus de personalitate locuinţei. Aşa că specialiştii recomandă folosirea unei lămpi supradimensionate pentru podea, în timp ce, din loc în loc, felinarele şi lămpile de masă din lemn, metal sau porţelan, vor aduce un aer inedit.

Ţinând cont de toate aceste tendinţe, specialiştii Hornbach recomandă românilor care îşi vor amenaja locuinţa în toamna acestui an patru stiluri diferite care pot face din casa lor un spaţiu modern, primitor şi confortabil.

Stilul City Chalet – cabana urbană!

Inspiraţia din natură este esenţială pentru amenajarea locuinţei în acest stil. Culorile şi materialele folosite sunt inspirate din pădure: lemnul şi piatra în nuanţe de maro sau negru. Piesele de rezistenţă ale unui astfel de interior sunt, fără îndoială, pernele pufoase în carouri sau covoarele din piele naturală. Romantic şi rustic, acest stil este defint de decoraţiunile şi micile detalii alese: felinare de lemn, rame foto rustice etc.

Stilul House of Confort – confortul şi liniştea sunt pe primul loc

Cu un decor uşor inspirat din arta Feng-Shui, cel de-al doilea stil propus de designerii Hornbach are ca piesă centrală covorul. Moale şi foarte pufos, din materiale fine, acesta este ales în nuanţe de bej, gri sau alb. Pernele moi şi pereţii acoperiţi cu tapet cu flori stilizate în aceleaşi nuanţe, sunt componente ale stilului, aducând o notă de linişte. Lămpile supradimensionate, alături de tablouri cu rame somptuoase nu trebuie să lipsească.

Stilul Color Power – culoarea, la ea acasă!

Stilul propus de designerii Hornbach a fost creat special pentru a uita că se apropie toamna. Culori tari, verde, albastru, portocaliu, galben, roşu sunt amestecate într-un tablou vivace. Tapetul este multicolor, covoarele la fel, alături de pernele din toată casa şi de decoraţiuni.

Stilul Modern Times – modern, dar retro!

Stilul sofisticat al anilor ’60 este readus în prim plan, iar parchetul laminat este piesa ce nu trebuie să lipsească. Pentru amenajarea locuinţei în acest stil, materialele naturale – lemn sau piatră – se amestecă cu decoraţiuni în culori pastelate şi cu ţesături moi. În ansamblu, stilul modern şi cel retro se întâlnesc în armonie.

Cele patru stiluri propuse pentru această toamnă vor fi prezentate şi în cele mai noi prospecte aflate în magazine începând cu 30 august, putând fi puse în aplicare folosind produse din gama Hornbach.

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...