Ce se intampla cu investitiile Plaza Centers in Romania

In urma cu doi ani, grupul israelian Plaza Centers NV anunta o serie de proiecte rezidentiale si comerciale ce urmau sa fie dezvoltate pe terenuri cumparate de companie in Bucuresti, Iasi, Timisoara, Slatina, Targu Mures, Hundeoara si Miercurea Ciuc. Acum, niciunul dintre proiecte nu a fost terminat, fiind in lucru doar mallurile din Bucuresti si Miercurea Ciuc.

In interviurile acordate presei romanesti in cursul anului 2010 mai multi reprezentanti ai companiei au recunoscut ca proiectele sunt blocate, in unele cazuri vorbind chiar de o regandire a acestora.

Proiectul Casa Radio – Bucuresti

Este unul dintre cele mai ambitioase proiecte imobiliare din capitala. Pe o suprafata de 600.000 mp urmeaza sa fie contruit un mall, mai multe cladiri de birouri, un hotel si o roata asemanatoare cu cele din Viena sau Londra. Lucrarile stagneaza in acest moment pe santierul de pe cheile Dambovitei, in ultimul timp efectuandu-se doar operatiuni de modificare si conservare a fostei cladiri a radioului.

Csiki Plaza – Miercurea Ciuc

Este primul proiect din Romania la care compania israeliana este aproape de finalizarea lucrarilor. Situat pe str Iancu de Hunedoara nr 26, la marginea orasului, mallul va avea o suprafata totala de 14.000 mp si 600 de locuri de parcare. Cu toate ca data initiala a deschiderii trebuia sa fie anul 2009, la sfarsitul anului in curs proiectul ramane in conservare.

Iasi Plaza

Compania israeliana a cumparat in 2007 4,6 ha de teren pe str Primaverii nr. 2, de la fabrica de confectii Iasitex. Pe 54.000 mp compania isi propunea sa construiasca un mall, iar pe 15.000 mp mai multe cladiri de birouri. O data estimata de companie pentru terminarea proiectului este 2014, dar nu a fost demarata nici macar organizarea de santier.

Constanta Plaza

Conform dezvoltatorului, mallul va avea o suprafata de 18.000 mp, se afla in etapa de proiectare si va fi deschis undeva dupa 2013.

Hunedoara

Gandit initial ca un mall, proiectul din Hunedoara, situat pe Bd Traian, ar putea suferi modificari importante. Pana la noi informatii, data deschiderii a fost mutata din 2010 in 2013.

Slatina Plaza

Proiectul din Slatina este situat pe str Cireasov, in zona industriala a orasului, in apropierea Alro, dar si a cartierului ANL. Gandit initial ca un mall de 17.000 mp, proiectul s-ar putea transforma intr-un parc de retail, dupa cum a declarat un reprezentant al companiei pentru Ziarul Financiar, in urma cu un an. Pana cand se hotaraste viitorul, pe siteul companiei data deschiderii a fost fixata pentru 2013.

Targu Mures si Timisoara

In cele doua orase compania intentiona sa dezvolte doua malluri de 30.000 mp, respectiv 43.000 mp, dar lucrarile nu au inceput in nici una dintre locatii.

- Publicitate -

Welcome Wendy’s! Primul restaurant al americanilor din România se deschide în 2025

Wendy's a semnat acorduri de franciză cu companii din România și Irlanda, cu obiectivul de a dezvolta sute de...

Tranzacții imobiliare de peste 400 milioane euro în prima jumătate a anului

Primul semestru din 2024 s-a încheiat cu tranzacții imobiliare de 419 milioane de euro în România, de peste două...