Ce salarii au angajații din sistemul privat de învățământ? Pot ajunge și la 9.000 de lei

Plafoanele salariale din sistemul privat de învățământ variază în funcție de experiența angajaților și de certificările profesionale obținute. Cele mai mari salarii sunt în București, în orașele mai mici nivelul fiind cu aproximativ 25% mai mic decât în capitală.

Salariul unui educator care lucrează într-o grădiniță privată din București câștigă între 4.000 și 5.000 de lei pe lună, în timp ce un asistent educator are un salariu cuprins între 3.000 și 4.000 de lei.

Potrivit datelor din platforma Salario, dacă salariul unui învățător debutant este de aproximativ 3.000 de lei pe lună, pentru cei care au cel puțin cinci ani de experiență depășește 4.500 de lei.

Un profesor din ciclul gimnazial câștigă între 5.000 și 8.000 de lei, în funcție de vechime, dar și de specializarea pe care o are și poate ajunge la 9.000 de lei pentru un profesor la liceu.

Din luna iulie a acestui an și personalul din sistemul de stat au primit salarii majorate, în urma grevei profesorilor. Creșterile au pornit de la 760 lei net și au ajuns până la 1.420 lei net, adică o majorare de 25% la toate categoriile.

CITEȘTE ȘI: Salariul minim 2023: brut – net

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Ultimele

HalfPrice ajunge la trei magazine în România, după deschiderea unității din București

Retailerul polonez HalfPrice a ajuns din această lună la trei unități pe plan local după ce a deschis cel...