Ce randament financiar au investițiile imobiliare

Trending

În perioada 2015 – 2020 (raportare la nivelul trimestrului trei din fiecare an) a fost înregistrată o creștere agregată de aproximativ 46% a prețurilor pe metru pătrat al locuințelor.

Aceasta înseamnă o creștere medie de 7,9% pe an. Dacă ar fi să luăm în calcul și închirierea acestora pe o perioadă de 5 ani, acest lucru ar duce la un randament net superior al investițiilor imobiliare față de alte metode de investiții, respectiv titluri de stat și bursă.

Evoluția din 2020, la nivel național, indică o creștere a prețului pe metru pătrat la locuințe cu 2,4%. Totodată, în trimestrul trei din 2020, față de aceeași perioadă a anului precedent, prețurile s-au modificat cu 6,5%.

Prin comparație cu alte produse investiționale, titlurile de stat emise de statul român la cinci ani oferă randamente de 3,65% p.a., respectiv 4,15% p.a. la 10 ani.

Pentru o clasă de active mai riscantă, de exemplu, investitorii în piața de capital ar fi obținut un randament de 33% în aceeași perioadă (creștere indice BET).

MAI MULTE | ȘTIRI FINANCIARE | ȘTIRI BUSINESS | ȘTIRI BANI |

- Publicitate -

Ultimele

Românii au făcut mai puține comenzi de mâncare gătită în 2022

Numărul lunar de comenzi pentru mâncare gătită a scăzut de la 4,4 în 2021, la 3,3, anul trecut, arată...

Trebuie să citești