Am auzit un cuplu care dezbătea problema amenajării casei, după ce ea a fost finalizată din perspectivă funcțională. Sigur, masa, patul, canapeaua si LCD-ul erau așezate unde trebuie, dar pereții erau goi, au realizat cei doi. Prin urmare, au mers la IKEA să ia niște lucrări de artă. Care lucrări, care artă?!
Au luat, sunt ceva copii după fotografii sau tablouri celebre la IKEA. Toate bune și frumoase, dar au mers la niște prieteni și au văzut pe pereții acestora, la fel de noi ca ai lor, cam aceleași lucrări copiate după lucrări celebre, tot de le IKEA.
Atunci s-au gândit: ce facem noi să avem niște pereți cât mai originali, cât mai ”ai noștri”? Cam asta a e întrebarea care generează următoare temă de gândire și acțiune: lucrări de artă, poate anonimă, dar artă adevărată, de unde procurăm? Sigur, la prețuri mai mult decât decente…
De unde luăm tablouri, obiecte, chiar mobilă unicat și cu patină?
Păi, de la Anticari, dar poate să fie cam scump, totuși colo sunt analizate în primă fază de acești oameni care au habar de artă, de vechi, de valoare. Totuși, la anticari e elegant, curat, la umbră vara și la căldură iarna.
Mai sus, pe firul procurării de astfel de obiecte sunt două direcții: casele care se golesc de conținut și târgurile și oboarele populare de la sfârșit de săptămână.
Oricum, casele care se golesc de conținut, de unde pot apărea și ”nestemate”, ajung, într-o măsură importantă, tot pe la târguri de ”vechituri”.
Așadar, dacă n-ai timp și posibilitate să ”golești” case, mergi la târg, în weekend, orice oraș în are pe al lui.
În București, de exemplu, sunt două: Valea Cascadelor și Vitan… Uite, mai sus, și ceva imagini, dar vom reveni cu diverse opere, recuperate de prin astfel de locuri, puse și pe pereți, în casele sau birouri.
CITEȘTE MAI MULTE PE CASOTECA.RO
MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESS| ȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |