Ce primește Carrefour prin achiziția Billa

Cea mai importantă știre a sfârșitului de an în retailul românesc este achiziția Billa de Carrefour România.

Astfel, în urma unei tranzacții de 96-97 milioane euro, Carrefour a devenit proprietarul a 100% din SC Billa România SRL și 100% din SC Billa Invest Construct SRL. În termeni de magazine, rețeaua Billa număra la momentul tranzacției 86 de magazine, din care numai 30 erau deținute în proprietate (prin Billa Invest Construct SRL).

Pe de altă parte, Carrefour deține în România o rețea de 186 de magazine, dintre care 29 hipermarketuri, 106 supermarketuri Market, 43 magazine de proximitate Express, 10 magazine de proximitate Contact. Mai mult, printr-o companie separată, Carrefour este și proprietarul a patru magazine de tip cash and carry, Supeco.

La o scurtă analiză a prezenței locale, observăm că cei de la Carrefour bifează prin achiziția Billa primele magazine din județele Călărași (în orașul Oltenița) și Covasna (în municipiul Sfântu Gheorghe) și își cresc semnificativ prezența pe piețe mijlocii, precum Râmnicu Vâlcea (unde vor ajunge la cinci magazine: 2 Carrefour Market, 2 Billa, 1 Supeco), Slatina (4 magazine: 2 Billa, 1 Carrefour Market, 1 Supeco) sau Piatra Neamț (3 magazine: 2 Billa, 1 Carrefour Market).

- Publicitate -

LPP a deschis al doilea depozit din România, dedicat vânzărilor online

Unitatea de 40.000 mp din România este al doilea centru de fulfillment gestionat de grupul polonez LPP în țara...

Al doilea Annabella Retail Park se deschide pe 1 august, la Râmnicu Vâlcea

Al doilea strip-mall Annabella Retail Park se va deschide pe 1 august la Râmnicu Vâlcea. Acesta are o suprafață...