Ce prețuri vor fi la vară pe litoralurile din România, Bulgaria și Grecia

IRI Travel a făcut o analiză a prețurilor la cazările din hotelurile de 3,4 și 5 stele din principalele stațiuni ale celor mai vizitate trei țări: România, Bulgaria și Grecia. 

În cea mai căutată stațiune de la malul Mării Negre, din România, Mamaia, în hotelurile de 5 stele cazarea vine cu mic dejun inclus, iar prețurile variază între 70 și 75 de euro pe noapte/ pers în luna iunie.

Pentru iulie și august, tarifele vor crește până la 105 – 110 euro / noapte / pers., iar în septembrie acestea vor scădea până la 55-60 de euro pe noapte / pers.  

Astfel că, pentru lunile iunie și septembrie, hotelurile de 4 stele s-au pregătit cu tarife cuprinse între 60 și 85 de euro pe noapte, în timp ce în iulie acestea se majorează până la 100 și 110 euro de persoană/ noapte, ca în august să ajungă și la 120 de euro/ pers./ noapte.

La 3 stele, în Mamaia prețurile ajung la o medie de 30-50 de euro/ pers./ noapte. La 30 de euro/ noapte aveți inclus micul dejun, în timp ce la 70 de euro/ noapte, regimul este de all inclusive.  

Prețuri la cazare în Bulgaria în funcție de hotel

În Bulgaria, hotelurile de 5 stele din Nisipurile de Aur își asteaptă turiștii cu tarife cuprinse între 48 și 52 de euro, aici fiind inclus doar micul dejun. La 4 stele, tarifele pentru cazare cu mic dejun variază în jurul cotei de 25 de euro / pers.

În timp ce la all inclusive, acestea urcă până la 40 de euro. La 3 stele, diferența pe noapte între hotelurile care oferă mic dejun și all inclusive nu este decât de 5 euro. Adică 20-22 euro / noapte sau 25-27 euro/ pers.

În Sunny Beach, pentru lunile iunie și septembrie, tarifele  pe noapte la 5 stele variază între 60 și 65 de euro, la 4 stele, coboară la 40-45 de euro / pers. in funcție de regimul ales, iar la 3 stele cu mic dejun prețul este de 20 de euro / noapte, iar cu all inclusive, 25-30 euro/ noapte.

Tarife practicate de hotelurile din Grecia în vara 2020

Pentru că situația este destul de incertă în ceea ce privește libera circulație a românilor până în Grecia, pentru luna iunie nu putem vorbi de tarife exacte. În schimb, pentru luna iulie, prețurile pornesc de la 22-25 de euro / noapte în Thassos, la hotelurile de 3 stele cu self catering. Dacă doriți cu mic dejun atunci prețurile ajung la 40-45 de euro.

La 4 stele, prețurile variază între 70 și 80 de euro, dacă alegeți cazare cu mic dejun sau demipensiune. La 5 stele, tarifele oscilează între 70 și 90 de euro.

Pentru luna august, Thassos vă așteaptă cu tarife de 55 de euro / pers. la hotelurile de 3 stele, iar la 4 stele acestea se duc la 75-85 de euro / pers., în timp ce la 5 stele pot ajunge și la 100 de euro / pers. În luna septembrie, prețurile scad cu 10-15 euro/ pe noapte sub cele practicate în iulie.

Tarifele variază în funcție de regimul ales. Cele mai mici prețuri sunt cele în care este inclus doar micul dejun, în timp ce, tarifele mai mari sunt pentru cazarea cu all inclusive.

- Publicitate -

Ultimele

Românii sunt mai puțin interesați să cumpere locuințe și se orientează spre închiriere

Ponderea celor care plănuiesc să achiziționeze o locuință în următoarele 12 luni a scăzut cu 8%, de la 45%...