CE Oltenia va construi opt parcuri fotovoltaice și o centrală electrică pe bază de gaz natural

Complexul Energetic Oltenia va construi patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală de 450 MW în parteneriat cu OMV Petrom, valoarea investițiilor depășind 400 milioane de euro.

Vor fi construite și patru parcuri fotovoltaice cu o putere totală instalată de 285 MW și o centrală electrică cu ciclu combinat pe bază de gaz natural de 475 MW la Turceni în parteneriat cu Tinmar Energy, valoarea investițiilor fiind de aproximativ 595 de milioane de euro.

Parcurile fotovoltaice beneficiază de finanțare de 70% din Fondul pentru Modernizare, iar procentul de finanțare pentru centrala electrică cu ciclu combinat pe bază de gaz natural este de 50%.

Contractele de finanțare din Fondul pentru Modernizare au fost semnate de către Ministerul Energiei, ca autoritate contractantă, și de către reprezentanții entităților juridice care sunt beneficiarii acestei finanțări.

Fiecare proiect va fi dezvoltat prin intermediul unei entități juridice separate (SPV), într-o structură de participație de 50% – 50% între CE Oltenia și OMV Petrom, respectiv Tinmar Energy.

Constituirea acestor SPV-uri a fost o cerință a Planului de Restructurare a CE Oltenia. PwC și D&B David și Baias au oferit servicii de consultanță în procesul de  selecție a partenerilor și constituirea SPV-urilor cu partenerii selectați.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

CITEȘTE ȘI: Starbucks Craiova, prima cafenea a americanilor în Oltenia

- Publicitate -

Burger King continuă expansiunea pe plan local cu un restaurant la Târgu Mureș

Burger King își continuă planul de expansiune în România și deschide un nou restaurant în Shopping City Târgu Mureș....

Lidl a ajuns la afaceri de 22,4 miliarde lei și un profit de circa un miliard de lei

Lidl a încheiat anul calendaristic 2023 cu o cifră de afaceri consolidată de 22,4 miliarde de lei net, un...