Ce mâncare comandă de obicei românii acasă ori la birou?

Având un stil de viaţă agitat sau încărcat, romanii prefera tot mai des să comande mâncare cu livrare acasă sau la birou. Iar aceasta obişnuinţă le oferă mai mult confort dat fiind faptul că scapă de grija gătitului şi a mirosurilor nedorite acasa, precum şi de o mulţime de griji care apar de exemplu, atunci când anumiţi membri ai familiei au gusturi dificile.

În acest fel se pot bucura de mâncăruri variate, tradiţionale sau inspirate din gastronomia internaţională, la un cost avantajos şi cu cele mai mici eforturi. Hai să descoperim care sunt şi cele mai populare tipuri de mâncare comandate printr-un serviciu de livrare gastro.

Ce mâncăruri sunt în topul preferinţelor romanilor care optează pentru food delivery?

  • Pizza

Pizza a fost şi rămâne printre cele mai iubite feluri de mâncare din întreaga lume comandate acasa printr-un serviciu de livrare gastro. Sunt atâtea feluri de pizza în toate colţurile lumii, încât este imposibil ca romanii sau persoanele cu altă naţionalitate să se plictisească uşor. Servirea este de altfel facilă, iar noile sortimente de pizza dulci cu fructe şi toppinguri încep şi ele să facă furori în rândul pasionaţilor de dulciuri.

  • Burgeri şi cartofi prăjiţi

Mâncarea de tip fast-food este printre cele mai bine vândute pentru că se pregăteşte uşor şi poate fi consumată oricând, oriunde, chiar şi la drum lung. Se vând extrem de bine atât burgerii clasici, cât şi cei vegani, existând combinaţii pentru toate gusturile. Solicitările sunt mari şi în ceea ce priveşte cartofii prăjiţi care sunt adesea completaţi cu ketchup, sos de usturoi, maioneză sau salată.

  • Mâncăruri tradiţionale româneşti

Gustul mâncării de acasă se regăseşte bineînţeles, în multitudinea de sortimente de mâncare ce au devenit o tradiţie în rutina zilnică a românilor. Şi tot mai multe restaurante au grijă să livreze de la sarmale, până la tochitură, mămăliguţa cu ou, cozonaci şi multe alte preparate, mai mult sau mai puţin festive.

  • Peşte şi fructe de mare

De pe lista celor mai comandate feluri de mâncare nu lipsesc nici specialităţile cu peşte sau fructe de mare care se transformă într-un adevărat deliciu pentru cei care vor o masă deosebită. Costul acestora e ceva mai mare, dar unii romani nu se sfiesc să facă o excepţie măcar o dată pe săptămână sau lunar. La final rămân cu o experienţă plăcută care şi-a meritat pe deplin investiţia.

Cum a reuşit pregătitul şi livratul mâncării să se transforme într-o afacere de milioane de euro, cu cele mai noi softuri pentru serviciile de livrare?

Dat fiind faptul că mâncarea este o necesitate de bază, dar şi că timpul a devenit tot mai presant, conform Lieferchef.ch oamenii au încercat să găsească soluţii tot mai vaste şi avantajoase care să le permită să îmbine utilul cu plăcutul. Aşa a apărut oferta de a servi mâncare în diferite restaurante, puburi, cafenele etc. şi serviciile de livrare care răspund cererii şi celor care nu-şi doresc sau nu pot să ia masa în oraş. Mai mult, cei care şi-au lansat o afacere de profil recent şi care au apelat la un software pentru serviciile de livrare precum cel oferit de Lieferchef au descoperit că există un potenţial major în dezvoltarea acestui business chiar dacă sunt deja numeroase afaceri de profil similar.

MAI MULTE | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI BANI |

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...