Ce locuințe vor să închirieze românii și care este bugetul alocat

Marea majoritate a românilor alocă bugete între 100-200 euro și 301-400 de euro pentru închirierea unei locuințe

O analiză Storia arată că există un interes crescut pentru închirierea apartamentelor cu două camere (60% dintre respondenți), garsoniere (41%) și apartamentele cu trei camere (18%).

Din perspectiva bugetului disponibil pentru închirierea unei locuințe, majoritatea respondenților (40%) ar aloca un buget cuprins între 201-300 de euro.

- Publicitate -Domeniile Ostrov

Un procent de 31% ar avea un buget cuprins între 100-200 euro, iar 30% ar avea disponibil un buget cuprins între 301-400 de euro. Interesant, 45% dintre respondenți se declară mulțumiți de proprietățile găsite.

Când vine vorba despre perioada de timp în care și-ar dori să locuiască cu chirie, 46% dintre respondenți au menționat o perioadă nedeterminată, 23% o perioadă fixă de peste 12 luni, iar 16% menționează până la 12 luni.

Principalul motiv pentru care românii locuiesc cu chirie, se observă că 53% dintre aceștia aleg să locuiască cu chirie până vor putea să-și achiziționeze un imobil, fiind o decizie provizorie.

Alți 22% preferă să locuiască cu chirie pentru că nu ar vrea să facă un credit la bancă pentru o perioadă lungă de timp, iar 14% dintre respondenți aleg varianta de închiriere pentru că le oferă o flexibilitate mai mare.

Ce locuințe caută să închirieze studenții

Studiul arată că 80% dintre studenți preferă să locuiască cu chirie, în timp ce 11% nu au avut opțiunea de a locui la cămin, locuitul cu chirie fiind pentru aceștia singura opțiune.

Un procent de 76% dintre studenți vor plăti chiria din fondurile primite de la părinți, 32% vor achita costurile din salariile proprii, 8% din bursă, iar 3% vor avea alte variante de a plăti.

Cei mai mulți dintre studenți vor locui împreună cu un prieten sau cu o prietenă (37%), urmați îndeaproape de cei care vor locui singuri (36%), apoi de cei care vor locui împreună cu partenerul/a (18%).

Studenții au menționat ca principalul motiv în alegerea unei locuințe în chirie încadrarea în bugetul pe care îl au disponibil (70%) și pe al doilea loc apropierea de universitate (13%).

Pe al treilea loc se situează nevoia de intimitate (8%), urmată de confort (3%), curățenie (2%) și accesul la transportul în comun (2%). De asemenea, este important ca locuința să aibă centrală proprie și să nu necesite renovare.

CITEȘTE ȘI: Mii de studenți vor căuta cazare în București în această toamnă

MONEY BUZZ | ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor de vânzare cresc continuu. La Cluj se apropie de 3.000 euro / mp

Prețurile medii ale apartamentelor de vânzare, vechi și noi, au înregistrat o creștere de 14% în noiembrie comparativ cu...

Leroy Merlin închiriază un depozit de aproape 9.000 mp în CTPark Bucharest West

CTP anunță că Leroy Merlin, unul dintre jucătorii din piața de bricolaj locală, a închiriat 8.800 de metri pătrați...