Ce impact are Covid-19 asupra modului în care vom folosi locuințele

Beko a lansat „The Age of Nesting”, un raport care analizează tendințele și impactul pe termen lung al Covid-19 asupra modului în care vom folosi locuințele.

Dacă înaintea pandemiei, trăiam într-o eră a interacțiunii continue cu cei din jur – în care prezența fizică, legăturile digitale și dorința de a experimenta ne-au captat întregul interes, acum atenția s-a mutat către interior.

Casa a devenit, dintr-o dată, spațiu de lucru, școală, sală de sport, restaurant, spital și chiar casă de vacanță. Astfel, oamenii au fost nevoiți să comprime toate planurile de activitate, odată exterioare, în spațiul de acasă.

Potrivit raportului această migrare către un spațiu mai restrâns va continua, ducând astfel la o nouă eră, cea în care „Acasă devine centrul universului”.

Munca de acasă, creșterea în popularitate a divertismentului în propria locuință și îmbunătățirea confortului sunt doar câteva dintre tendințele care au devenit obișnuințe peste noapte, dar care se vor menține și în următorii 10 ani.

Revoluția Rurban

Grija accentuată față de sănătate, igienă, recuperare fizică și psihică va duce la un exod urban care va relansa suburbiile și zonele rurale, oferind în același timp orașelor oportunitatea de a repune omul în centrul atenției.

Tinerii care anterior erau atrași de marile orașe constată că salariile relativ mici, chiriile mari și aglomerația au un impact negativ asupra vieții lor.

Astfel, este de așteptat ca generațiile Y și Z să înceapă să se îndrepte către zone rurale și adiacente orașului, în căutarea habitatului ideal.

Clădirile multifuncționale

Imobilele rezidențiale se vor adapta și vor deveni „spații mixte”, capabile să acomodeze diferite tipuri de activități: muncă, relaxare sau joacă.

Conform studiului, utilizarea spațiului și funcționalitatea vor fi în topul priorităților pentru noile generații.

Viața rezistentă la pandemie

Preocupările legate de igienă, starea de bine și imunitate vor persista și vor influența, astfel, generațiile viitoare. Casa viitorului este deja privită ca un spațiu care trebuie să fie igienizat și care să ofere siguranță pentru o perioadă lungă de timp.

Inovațiile legate de locuințe se reorientează către norme mai stricte de igienă și reducerea expunerii la poluanți și agenți patogeni.

Așa cum în unele regiuni ale globului a fost introdusă antecamera pentru spălarea mâinilor – ca urmare a gripei spaniole – intrările în locuințe vor fi dotate cu spații pentru decontaminare, arată raportul.  

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...