Ce impact a avut Covid-19 pe piețele imobiliare din 31 de țări

Savills a întocmit o analiză privind impactul COVID-19 pe pieţele imobiliare în 31 de ţari.

Piața imobiliară din China începe să își revină treptat, activitatea de închiriere a crescut moderat în prima jumătate a lunii aprilie.

Activitatea tranzacțională la nivel global nu mai scade la fel de brusc. În prima jumătate a lunii aprilie, 44% dintre țări nu au înregistrat nicio modificare a volumului tranzacțiilor.

Chiriile rămân neschimbate în 60% din sectoare și țări la nivel global, sprijinite parțial de utilizarea pe scară largă benificiilor oferite de proprietari.

Măsurile de sprijinire din partea guvernelor, cum ar fi reducerea impozitelor pe proprietate sau interdicțiile temporare privind evacuările au fost raportate în 59% din țările incluse în sondaj.

În România, „odată cu implementarea măsurilor de relaxare a restricțiilor impuse în ultima perioadă vom putea observa mai clar în ce direcție se va duce piața. Momentan, sectorul logistic este singurul asupra căruia putem observa un impact pozitiv, în timp ce starea care domină celelalte sectoare este una de standby. Sentimentul general nu este unul pesimist ci mai degrabă de precauție, atât din partea dezvoltatorilor și proprietarilor cât și din cea a investitorilor”, potrivit Ilincăi Timofte, Research Analyst la Crosspoint.

- Publicitate -

OMV modernizează rețeaua de stații de carburanți din Europa Centrală și de Est

OMV va introduce, în următorii trei ani, o nouă identitate de brand în șapte țări din Europa Centrală și...

Jocuri de cărți iubite de toți jucătorii

Cărțile de joc sunt sursa multor distracții, dar și competiții. De-a lungul timpului, oamenii au creat o sumedenie de...