Ce îmbunătăţiri poţi aduce unui apartament pentru a-i creşte valoarea

Investiţiile pe care le faci în procesul de renovare sau decorare a apartamentului în care locuieşti îţi aduc beneficii pe termen scurt şi mediu, deoarece te vei bucura de respectivele îmbunătăţiri, dar şi pe termen lung, deoarece acestea adaugă valoare imobilului. Calitatea materialelor folosite, stilul în care se încadrează şi designul pe care îl creează sunt aspecte de care trebuie să ţii cont atunci când doreşti să oferi o nouă imagine apartamentului tău. Nu trebuie să fii specialist în construcţii sau decoraţiuni interioare pentru a beneficia de o lucrare de calitate. Este suficient să te documentezi în prealabil şi să apelezi la ajutorul şi expertiza unor profesionişti în domeniu.

Creează senzaţia de spaţialitate

Indiferent câţi metri pătraţi are apartamentul, sunt câteva trucuri care îl pot face să pară mai mare. Cel mai simplu mod de a deschide o încăpere din punct de vedere vizual este prin permiterea pătrunderii unei cantităţi mari de lumină naturală. Aceasta se poate obţine prin montarea unor ferestre generoase şi decorarea pereţilor în alb sau culori cât mai deschise. Un mobilier de interior bine ales îşi poate dovedi utilitatea dacă depozitează suficient de multe elemente şi estetica dacă se încadrează în stilul casei şi inspiră ordine şi spaţiu generos în jur.

Bucătăria şi baia sunt definitorii

Persoanele în căutarea unor locuinţe sunt mult mai interesate de dimensiunile şi aspectul bucătăriei şi băilor decât de dormitoare şi living. Aceştia sunt atenţi în special la curăţenie, igienă şi starea instalaţiilor. Alegerea mobilei de bucătărie şi integrarea electrocasnicelor în decor devin astfel decizii ce influenţează valoarea casei tale. În ceea ce priveşte baia, elementele sanitare sunt definitorii. În această încăpere, cada de baie reprezintă elementul central. Gresia, faianţa, sanitarele şi mobilierul de baie sunt alte aspecte care pot atrage sau distrage un oaspete sau un potenţial cumpărător. Aşadar, un produs de calitate îţi oferă momente de relaxare atunci când apartamentul îţi este casă şi devine o investiţie atunci când îl scoţi la vânzare.

Oferă casei un stil propriu

În clădirea în care locuieşti, apartamentele au fost construite după acelaşi tipar. Nu este obligatoriu să rămână aşa pentru totdeauna. Chiar dacă planurile şi compartimentarea rămân la fel cu casa vecinilor de deasupra sau de dedesubt, apartamentul tău poate deveni unic. Pentru aceasta, ideal ar fi să apelezi la ajutorul unui arhitect sau al unui designer care să te ajute să pui în practică propriile idei. În funcţie de îmbunătăţiri, de dotări, de calitatea materialelor utilizate şi a mobilierului, preţul a două apartamente identice din acelaşi imobil poate diferi şi cu 50% în favoarea proprietarului care a investit înţelept şi eficient.

Centrala termică îşi menţine valoarea

În condiţiile în care starea precară a elementelor sistemului centralizat de încălzire poate provoca avarii resimţite din greu de proprietarii care rămân fără căldură sau apă caldă menajeră, investiţia într-o centrală termică de apartament este una sigură. Cu cât este mai eficientă, de generaţie nouă, adaptată la tehnologii şi conectată la dispozitive inteligente, cu atât va fi mai economică la factura lunară de energie şi va adăuga valoare locuinţei.

Investeşte în elemente de siguranţă

Orice om doreşte să se simtă în siguranţă în propria casă. O uşă de calitate, cu elemente antiefracţie, este prima imagine pe care o au cei care îţi trec pragul. De asemenea, instalarea unor sisteme de supraveghere de tip videointerfon îţi oferă mai mult control asupra celor care solicită acces înăuntru. O cameră video de calitate orientată către locul de parcare spre care ai vedere din balcon sau de la fereastră reprezintă un plus pentru cumpărători.

Materialele de calitate investite în structura de rezistenţă, în reparaţiile şi decoraţiunile unui apartament îşi pierd foarte greu din valoare. Principalul beneficiu este că, atât timp cât locuieşti în casa respectivă, te vei bucura de confortul şi siguranţa pe care le oferă. Iar perspectiva vinderii imobilului la un preţ superior pieţei reprezintă o afacere de succes.

- Publicitate -

3 din 4 români ar vrea să-și renoveze locuința în 2025. Buget mediu de 9.000 de lei

Renovarea locuinței este o prioritate pentru mulți dintre români în acest an, arată un studiu Raiffeisen Bank. 3 din...

Familia Turbatu investește 500.000 euro într-o clinică premium de chirurgie plastică

Dr. Marian Turbatu, medic specialist chirurgie plastică și doctor în științe medicale, a lansat clinica The Body Gallery. Situată...