Ce îi preocupă pe românii din generațiile Millennials și Z

Rezultatul propagandei continue din mass-media românească: Nivelul de corupție din mediul de afaceri și din politică este în topul preocupărilor tinerilor

Principalele motive de îngrijorare ale românilor din Generațiile Millennials și Z sunt educația și dezvoltarea abilităților personale și profesionale.

Acestea au fost indicate de 37% dintre Millennials și 38% dintre cei din Generația Z.

În topul preocupărilor urmează nivelul de corupție din mediul de afaceri și din politică (35%, respectiv 30%) și protecția mediului (29%, respectiv 27%).

Rezultatele diferă în mare măsură de cele înregistrate la nivel global, unde milenialii sunt interesați de menținerea stării de sănătate (28%), șomaj (27%) și protecția mediului (26%).

Cei din Generația Z pun pe primul loc protecția mediului (26%), urmată de șomaj (25%) și de menținerea stării de sănătate.

Tineri sunt stresați de situația financiară

44% dintre românii Millennials sunt stresați în cea mai mare parte a timpului, ușor peste media globală de 41%.

În cazul Generației Z, 51% dintre respondenții din România spun că sunt stresați aproape permanent, comparativ cu media globală de 46%.

Cei mai importanți factori de stres sunt resimțiți mult mai intens în România în comparație cu media la nivel global, mai arată studiul.

Astfel, pentru Millennials, sursele principale de stres sunt situația financiară pe termen lung (61% în România vs. 46% la nivel global) și bunăstarea familiei (57% dintre români vs. 46% la nivel global),

Urmează locul de muncă și perspectivele de carieră (56% vs. 41%) și starea de sănătate fizică și mentală (51% vs. 33%).

Pentru Generația Z, principalul factor de stres este legat de bunăstarea familiei (66% în România vs. 47% global), urmat de aspectele ce țin de carieră (62% vs. 50%).

Situația financiară pe termen lung (58% vs. 48%) și starea de sănătate fizică și mentală (48% vs. 35%) sunt alte motive de preocupare.

Pandemia i-a „activat” pe tinerii din generațiile Millennials și Z

Conform studiului, în țara noastră, 80% dintre Millennials și 88% din cei din Generația Z spun că pandemia i-a determinat să acționeze pentru a-și îmbunătăți viața proprie.

În contextul pandemiei, 84% dintre tinerii români din ambele generații spun că au respectat recomandările autorităților în domeniul sănătății publice.

Rezultatele fac parte din studiul , realizat în 45 de țări din întreaga lume, inclusiv .

- Publicitate -

Efectul Trump! Cea mai slabă performanță a burselor de la Nixon încoace

Primele 100 de zile din al doilea mandat al lui Donald Trump au adus cea mai slabă performanță bursieră...

Centrala electrică fotovoltaică de la Teiuș, realizată prin PNRR, a fost pusă în funcțiune

Centrala electrică fotovoltaică de la Teiuș, județul Alba, cel mai mare proiect pe energie din PNRR, a fost pusă...