Ce este ardezia și cum o poți folosi pentru amenajarile exterioare

Amenajările folosind piatra naturală sunt deosebit de estetice, pentru că oferă o unicitate specifică, pe care niciun alt material nu o poate egala. Ardezia este un material care poate fi folosit într-un număr mare de aplicații, însă cel mai mare aport îl are în lucrări la exterior. Află cum poți folosi ardezia pentru a amenaja exteriorul casei tale și care sunt caracteristicile principale ale acesteia. 

Ardezia poate fi folosită pentru pavarea aleilor

Unul dintre cele mai speciale moduri de a amenaja aleile unei grădini sau terasamentele din jurul blocurilor este să folosești pavaj din ardezie. Ardezia este o rocă metamorfică, foarte asemănătoare marmurii, la nivel estetic, dar și foarte asemănătoare granitului, grație rezistenței. 

Pavajul din ardezie are așadar marele avantaj al rezistenței și al durabilității, lucru care contribuie la reducerea costurilor de amenajare. Piatra naturală este în general atemporală și nu își pierde valoarea în timp, ci din contră, contribuie la  creșterea valorii unei proprietăți. 

Ardezia poate fi folosită pentru placarea teraselor și a soclului

Soclul este mai mult decât o simplă centură estetică a unei construcții, el reprezintă un element structural de legătură care trebuie protejat. Astfel, poți alege ardezia pentru placarea zonelor de soclu, astfel încât clădirea să arate spectaculos, însă în același timp să fie și protejată de șocuri mecanice și eventuale infiltrații sau probleme specifice zonei de interconectare cu fundația. 

De asemenea ardezia poate fi folosită și pentru placarea suprafețelor de perete, la exterior, pentru că ardezia va proteja foarte bine zonele și va oferi în același timp un aspect deosebit. Pentru un efect deosebit poți folosi placaj de ardezie scapitată, care îți va oferi un aspect modern, cu totul și cu totul unic. 

Ardezia poate fi folosită pentru acoperișuri

În unele situații ardezia poate fi soluția cea mai potrivită pentru realizarea acoperișurilor, ea fiind folosită în realizarea șindrilei. Acoperișurile realizate în acest fel sunt rezistente la vant, umiditate, grindină și zăpadă, dar și la șocuri mecanice datorită căderilor accidentale de obiecte.

Astfel, te poți bucura de acoperișuri care trec testul timpului, care își păstrează calitățile în timp și care te ajută să te bucuri de un aspect deosebit, fără a face notă discordantă cu arhitectura și peisagistica aferentă zonei în care locuiești. 

Susa foto: piatraonline.ro/ardezie-multicolora-noisette-natur-si-daltuita-15-x-30cm-acoperis—vertical

Ardezia poate fi folosită pentru placarea teraselor exterioare

Dacă îți dorești o amenajare corectă și la nivelul terasei exterioare, atunci poți alege ardezia pentru a avea continuitate cu pavajul realizat. Ardezia este un material foarte rezistent la uzură, astfel că vei putea să folosești plăcile chiar și pentru acoperirea terasei exterioare a casei. 

Adezivul- cheia lucrărilor de calitate

Pentru a te bucura pentru cât mai mult timp de avantajele pe care le oferă ardezia, este important să folosești un adeziv calitativ. Adezivul se alege în funcție de tipul plăcilor și a lucrărilor de amenajare, dar și în funcție de culoarea ardeziei.

Vei avea nevoie de un material de lipire cu caracteristici foarte bune, deoarece ardezia este o piatră naturală cu o densitate destul de mare. Astfel, la amenajarea exterioară a elementelor cu ardezie în plan vertical vei avea nevoie de un adeziv foarte rezistent, capabil să mențină plăcile pe poziție.

Ardezia este un material pe care te poți baza atât pentru lucrări de amenajare la interior, cât și la exterior, mulțumită caracteristicilor ridicate de rezistență și durabilitate. 

Cunoscută din cele mai vechi timpuri, ardezia este folosită cu succes în amenajarea locuințelor sau a spațiilor de birouri, avantajele acesteia fiind cu adevărat remarcabile. 

- publicitate -