Ce discuri diamantate sa alegi, in functie de utilizare

Discurile diamantate reprezinta un instrument indispensabil in industria constructiilor, oferind performante superioare de taiere si durabilitate. Aceste consumabile sunt folosite in principal pentru taierea suprafetelor din beton, asfalt, piatra si alte materiale dure. Cu toate acestea, diversitatea de materiale impune existenta unor tipuri specializate de discuri diamantate, adaptate pentru fiecare aplicatie specifica.

Grosimea segmentului

Primul factor determinant in diferentierea discurilor diamantate este grosimea segmentului, referindu-se la stratul de diamant care acopera discul. Discurile cu segmente mai groase sunt folosite pentru taierea betonului mai vechi si mai dur, oferind durabilitate sporita. In contrast, discurile pentru taiere beton proaspat sunt cele cu segmente mai subtiri.

Forma segmentului

Forma discului diamantat reprezinta un alt element crucial ce poate varia intre producatori. Anumite discuri dispun de segmente cu forme diverse, precum triunghiulare sau in forma de V, concepute pentru performante imbunatatite in aplicatii specifice. De exemplu, discurile cu segmente in forma de V sunt eficiente in taierea asfaltului, eliminand eficient praful si prevenind supraincalzirea discului.

Procesul de fabricatie

Procesul de fabricatie influenteaza, de asemenea, performanta discurilor diamantate. Cele fabricate prin injectarea de metal topit intr-o matrice si cele sudate reprezinta doua categorii distincte. Discurile sudate sunt mai durabile si potrivite pentru taierea betonului vechi sau pentru aplicatii mai solicitante. In schimb, cele fabricate prin injectarea de metal topit sunt mai accesibile din punct de vedere financiar si se potrivesc mai bine aplicatiilor usoare sau utilizarii ocazionale.

Densitatea diamantelor de pe suprafata discului

Pentru betonul proaspat, discurile diamantate sunt proiectate pentru suprafete proaspete si abrazive. Acestea dispun de o densitate mai mica a diamantelor si un design cu caneluri (segmenti inclinati) pentru a preveni supraincalzirea si evacuarea materialului de taiere. Durabilitatea maxima este un alt element integrat in proiectarea lor, facilitand taierea eficienta a betonului proaspat.

In cazul betonului vechi, discurile diamantate sunt adaptate pentru suprafete deja intarite. Avand o densitate mai mare a diamantelor si un design cu mai putine caneluri, acestea sunt concepute pentru a taia prin suprafete mai dure si dense. Suprimarea vibratiilor si a zgomotului le face ideale pentru utilizare in zone urbane sau sensibile acustic.

Discurile diamantate pentru asfalt sunt special concepute pentru utilizare exclusiva pe suprafete asfaltice. Avand un design cu caneluri speciale, acestea previn supraincalzirea si blocarea cu materialul de taiere. Sunt create pentru a taia prin asfaltul moale si usor de prelucrat, asigurand totodata durabilitate si rezistenta la uzura.

Discurile pentru asfalt-beton sunt proiectate pentru utilizare pe suprafete mixte de asfalt si beton. Segmentele diamantate dispuse pe o matrice de liant faciliteaza taierea ambelor materiale, asigurand durabilitate si rezistenta la uzura. Aceste discuri sunt optimizate pentru a face fata provocarilor unei game variate de aplicatii.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...