Ce costuri implică modernizarea unui spațiu de birouri

Un birou modern și spațios necesită adesea implementarea unor măsuri importante la nivel de design și structură.

În același timp, aceste măsuri generează și anumite costuri, pe care este indicat să le ai în vedere, în funcție de modificările pe care le faci. Iată câteva dintre acestea, dar și estimările în ceea ce privește costurile. 

Montajul unei pardoseli elegante

În general parchetul este cel mai potrivit strat de finisare de pardoseală pentru spații de birouri, deoarece acest sistem de acoperire aduce beneficii atât la nivel funcțional cât și estetic.

Poți cumpăra parchet laminat de la Mathaus ca să te bucuri de o pardoseală caldă, elegantă și frumoasă, ușor de întreținut și foarte sigură din punct de vedere al utilizării. Parchetul de calitate își va păstra în timp caracteristicile, va fi la fel de frumos și va necesita minime operațiuni de îngrijire.

Pentru a vedea cât trebuie să investești în parchet și schimbarea sistemului vechi de acoperire este nevoie să măsori foarte bine suprafețele, iar numărul de metri pătrați rezultați să îi înmulțești cu prețul parchetului ales.

Acest preț diferă în funcție de caracteristicile parchetului, dar și de material și tip. Vei vedea că există parchet din lemn masiv sau parchet dublu stratificat sau triplustratificat.

Nu uita să ai în vedere o marjă de siguranță (circa 1 metru pătrat de parchet în plus) pentru a acoperi eventuale pierderi și de asemenea nu uita de plintă, pe care este indicat să o cumperi o dată cu parchetul, pentru a te bucura de aceeași nuanță.

Aplicarea unei noi șape 

Dacă vei dori să faci modificări la nivelul pardoselii atunci ar trebui să știi că vei avea nevoie de un substrat drept și plan pe care să poți așeza stratul de acoperire.

Pentru aceasta va fi nevoie să repari eventualele goluri și fisuri la nivelul stratului suport și de asemenea să aplici o șapă autonivelantă pentru a repara eventuale denivelări ale suprafeței.

Acest lucru te va ajuta să beneficiezi de un strat suport plan astfel încât oricare ar fi stratul de acoperire ulterior acesta să fie drept și estetic, fără imperfecțiuni.

Prețul unei șape va fi de câteva sute de lei, în funcție de grosimea de strat aleasă, dar și de reparațiile pe care le vei avea de făcut la nivelul stratului suport. Vei avea nevoie și de un mortar bun de reparații, pe care îl vei putea achiziționa o dată cu șapa și celelalte materiale necesare pentru repararea suprafețelor.

Achiziționarea mobilierului nou

Dacă vrei să îți modernizezi spațiul de birouri cu siguranță nu poți trece cu vederea schimbarea mobilierului. Va fi nevoie să alegi birouri care să eficientizeze munca și care să le ofere angajaților tăi intimitatea necesară.

Nu uita să iei în calcul faptul că biroul este o investiție de viitor, așa că va trebui să alegi un mobilier modern, care să se potrivească și nevoilor de utilizare pe viitor.

Optează pentru piese de mobilier specifice stilului scandinav, mai ales că acesta nu ocupă foarte mult spațiu și îți permite o amenajare eficientă a biroului. La nivel de costuri, aceste tipuri de birouri sunt accesibile, fiind nevoie doar să afli care este numărul pieselor de mobilier de care ai nevoie, pentru a le putea achiziționa.

În unele cazuri poți găsi chiar seturi complete de mobilare și oferte promoționale care te vor ajuta să eficientizezi costurile. 

Montarea tavanului fals

Tavanul fals este o opțiune estetică de finisare a tavanului uzual, însă folosirea lui aduce și alte beneficii în afară de aspectul estetic. Tavanul fals maschează foarte bine firele electrice și corpurile de iluminat, iar în plus poți dispune în această zonă și izolația termică necesară pentru acoperirea acestei punți termice.

Fiecare modificare în sine poate aduce costuri prevăzute sau neprevăzute, pe care este important să le cunoști. La fel de important însă este și să stabilești foarte bine cum vrei să modernizezi un spațiu de birouri.

Cu toate detaliile puse la punct, organizarea devine floare la ureche iar costurile sunt așadar mai ușor de aflat pentru a ști de ce bani ai nevoie pentru a moderniza un spațiu de birouri. 

- publicitate -

trebuie să citești