Ce companii aleg instalarea unui sistem de control al accesului

Principalul sector în care companiile aleg instalarea unui sistem de control al accesului este cel industrial, logistic și al clădirilor de birouri.

Conform Assa Abloy, 30% din această piață este asigurată de segmentul industrial și logistic, în timp ce 20% de sectorul clădirilor de birouri.

De asemenea, 25% dintre vânzări sunt realizate către companiile ce oferă servicii precum furnizarea de energie, apă sau a celor din industria telecom sau petrochimică.

În alegerea unui asemenea sistem, sunt calculate costurile totale de operare, astfel încât soluțile robuste, inovatoare și de calitate devin din ce în ce mai solicitate.

Credibilitatea producătorului joacă, de asemenea, un rol important în achiziție.

Un nivel sporit de securitate și eficientizarea costurilor sunt principalele cerințe ale cumpărătorilor de astfel de sisteme.

Conveniența, dar și nevoia de acces rapid de pe dispozitivele mobile prin soluții contactless, se regăsesc și acestea printre cerințele beneficiarilor.

Sistemele de acces controlat migrează către soluții integral wireless

În acest moment, cca. 8-10% dintre companiile ce au instalat o astfel de structură dețin una WiFi, urmând ca procentul să ajungă la circa 15-20% în următorii 5 ani.

De asemenea, potrivit studiilor Assa Abloy la nivel global, majoritatea companiilor (68%) care nu utilizează  un sistem de acces controlat sunt cele de dimensiuni reduse, cu mai puțin de 50 de angajați.

În cazul companiilor medii, cu 50 – 250 de angajați, doar 11% nu iau în calcul introducerea unui astfel de sistem.

Același studiu arată că 38% dintre organizațiile ce dețin un sistem specific au ales unul cu componente  wireless, în timp ce unul integral WiFi este deținut de 8% dintre respondenți.

De asemenea, principalele sectoare care accesează sisteme WiFi sunt industria hotelieră, cea a clădirilor de birouri și educație, datorită nevoii unui acces flexibil și ușor de gestionat.

- Publicitate -

Netflix domină piața de streaming locală. Cum se clasează competitorii

Românii iubesc Netflix, platforma americană de streaming fiind lider după numărul de abonați în țara noastră, cu o cotă...

Aproape 1 milion de persoane cu dizabilități erau înregistrate la finalul anului 2023

La finalul anului 2023 a fost înregistrat un număr de 923.578 persoane, dintre care 98,28% (907.715 persoane) care se...