Ce caută românii pe Google când vine vorba de servicii bancare

Românii caută cel mai mult și cel mai des pe Google servicii de creditare sub formă de credit de nevoi personale, carduri sau credite ipotecare/imobiliare.

Aceștia sunt interesați și de pachetele pentru carduri de credit, iar interesul pentru acestea este aproape egal de cel pentru credite ipotecare și imobiliare.

Interesul pentru conturi de economii este la un nivel mai scăzut, după cum o arată datele analizate de Five Elements Digital.

Banca Transilvania, liderul vizibilității în online

În ceea ce privește instituțiile bancare, liderul de piață în scorul de vizibilitate este Banca Transilvania.

Clasamentul este completat de Raiffeisen Bank și ING Bank, iar în top 10 se mai regăsesc BRD, CEC Bank, BCR, UniCredit, OTP Bank, Alpha Bank și Libra Bank.

În unele categorii, ordinea în Top 10 arată diferit și uneori se alătură și site-uri ale altor instituții bancare precum Garanti, Patria Bank, First Bank sau Intesa Sanpalo Bank.

Interesele românilor pentru servicii bancare, conform căutărilor online

Analiza în baza căutărilor realizate de români prin intermediul Google, arată că în cazul interesului pentru „credit ipotecar”, lideri sunt Banca Transilvania, Raiffeisen Bank și ING.

Spre deosebire de clasamentul general, aici apar în top 10 Patria Bank și Garanti BBVA.

Când vine vorba de interesul pentru „credit imobiliar”, top 3 are aceleași nume, doar că ING Bank ajunge pe locul doi. Totodată, Credit Europe Bank intră în top 10.

În cazul căutărilor pentru „cont curent”, în top 3 se regăsesc Banca Transilvania, BCR și Raiffeisen Bank.

Totodată, în top 10 apar First Bank și Telekom Banking spre deosebire de numele menționate până acum.

O particularitate remarcată în această analiză e că în cazul căutărilor „cont economii”. Iar în top 3 aici sunt Banca Transilvania, ING Bank și Raiffeisen Bank.

Merită menționat că sub acest interes românii au căutat și informații despre dobânzile depozitelor, atât în lei, cât și în euro, dar și detalii despre „depozite la termen”.

Nu în ultimul rând, în privința interesului pentru carduri, de debit sau credit, Banca Transilvania, Raiffeisen Bank și BRD sunt în top 3.

La acest capitol, românii s-au arătat interesați și de carduri de cumpărături și prin căutări specifice, cum ar fi „card de cumpărături fără acte” sau „card de cumpărături online”.

- publicitate -