Ce cărți citesc românii? Gabor Mate și Penelope Douglas domină topurile

În 2022, interesul pentru cărțile în limba engleză a crescut spectaculos, fiind livrate cu peste 70% mai multe volume decât în anul precedent

Când corpul spune NU este cea mai bine vândută carte în 2022 pe portalul Libris.ro, iar autorul acesteia, Gabor Mate, a fost scriitorul preferat de români anul trecut.

Topul vânzărilor de carte în limba română continuă cu Micul prinț – Antoine de Saint-Exupery, Cum să ne păstrăm copiii aproape – Gabor Mate, Gordon Neufleld, Recreația mare – Mircea Sântimbreanu și Din cer au căzut 3 mere – Narine Abgarian.

În ceea ce privește cărțiel în limba engleză, Penelope Douglas are trei titluri în Top 5 al vânzărilor: Hideaway, Punk 57, Kill Switch. Pe primul loc în topul vânzărilor la această categorie este It Ends with Us – Colleen Hoover.

Topul celor mai vânduți autori români este condus și anul acesta de Ioana Chicet-Macoveiciuc, urmată de Dumitru Constantin Dulcan și Ioana Pârvulescu.

Cele mai multe volume livrate au fost din categoriile Cărți pentru Copii, ocupând locul fruntaș în fiecare județ, urmate de cărțile din categoria Beletristică.

Cărțile de dezvoltare personală sau cele din categoria Științe Umaniste ocupă locul 3 la nivel național, excepție făcând județul Covasna, unde locul 3 este ocupat de cărțile din categoria Spiritualitate, Ezoterism.

În 2022, interesul pentru cărțile în limba engleză a crescut spectaculos, fiind livrate cu peste 70% mai multe volume decât în anul precedent.

Top 5 cele mai active județe în privința achiziției de carte

Librăria online Libris a vândut în 2022 peste 2,3 milioane de produse, cu o medie a comenzii înregistrate la nivel național de 113 lei și un număr mediu de volume per comandă de 3,7.

Cele mai active județe în privința achiziției de carte au rămas București, Brașov și Cluj, care cumulează mai mult de un sfert (28%) din volumele  comandate la nivel național.

București conduce topul internațional al vânzărilor cu 382.470 cărți, fiind urmat de Brașov- 186.891 cărți vândute, Cluj- 100.644 cărți vândute, Ilfov- 94.446 cărți vândute și Iași- 83.447 cărți vândute.

CITEȘTE ȘI: Aproape 12% din vânzările Librex vin din cărți publicate în regie proprie

- Publicitate -

Piața de influencer marketing din România va depăși 100 milioane de euro în 2024

Totalul bugetelor estimate din influencer marketing vor trece de 100 milioane euro în anul 2024, o creștere uriașă comparativ...

Sciccheria, Steam, Velocita și French Revolution sunt chiriași în clădirea Arghezi 4

Restaurantul cu specific italian Sciccheria, lanțul de cafenele Steam, gelateria artizanală Velocita și cofetăria French Revolution, toate business-uri locale,...