Ce beneficii oferă un IFN în domeniul creditării?

Mulți dintre noi am auzit de IFN-uri, un termen deja sinonim cu expresia credite rapide. Foarte multe persoane apelează la credite online și implicit la instituții nebancare care oferă astfel de soluții financiare.

Instituțiile financiare nebancare, cu acronimul IFN, desfășoară o activitate de creditare, oferind împrumuturi în condițiile stricte ale legii.

Aceste credite nebancare sunt destinate atât persoanelor fizice cât și celor juridice, fiind astăzi tot mai populare, reprezentând o alternativă la creditele tradiționale contractate prin intermediul băncilor.

Cu ce se ocupă un IFN?

Orice IFN are ca obiect de activitate principal acordarea creditelor da se poate ocupa și de servicii de leasing financiar, acordarea unor credite de consum, microcredite, credite de nevoi personale sau factoring ori emitere de garanții sau angajamente de finanțare.

Toate instituțiile financiare nebancare sunt supuse monitorizării și controlulul efectuat de către Banca Națională a României, iar acestea funcționează absolut legal.

 IFN- urile oferă credite atât persoanelor fizice, cât și celor juridice (credit IMM) cu condiții avantajoase. 

Ce deosebiri sunt între serviciile oferite de bănci și cele asigurate de IFN?

Deși în principiu este vorba tot de creditare, pentru persoane fizice sau juridice, abordarea este destul de diferită. Piața de creditare a impus necesitatea oferirii unor credite pe termen scurt așa numitele credite rapide.

Pentru a accesa astfel de credite clienții oferă IFN-urilor un set redus de documente justificative, din care să rezulte solvabilitatea acestora. Pentru un credit primit din partea unui IFN, de regulă e nevoie de un act de identitate, o dovadă a veniturilor stabile lunare( adeverință de venit, talon de pensie).

De asemenea, și durata contractului de credit este diferită, comparând cele 2 instituții.

 De exemplu la Simplu Credit, poți accesa un credit 100% online cu rate pentru o perioadă de minim 6 luni.

 În cazul băncilor durata unui credit este considerabil mai mare. De asemenea valoarea creditului diferă. Cele mai multe credite de nevoi personale sau credite online nu depășesc valoarea maximă de 25.000 RON, deseori acestea fiind mult mai reduse ca valoare.

Un avantaj enorm al creditelor oferite de IFN-uri este accesul online la creditare.

Poți trimite direct documentele de la calculator, scanate, nu este nevoie sa te deplasezi de acasă, să stai la cozi sau să pierzi timp în trafic.

Un credit rapid de valoare mică este acordat chiar în aceeași zi, iar pentru acoperierea unor cheltuieli urgente este ideal.

Băncile țin cont de istoricul de credit și de regulă cer garanții suplimentare celor care au întârzieri la plată.

IFN-urile operează de asemenea verificări, dar în anumite condiții acestea permit accesarea unor credite rapide și de către persoane aflate în evidența Biroului de credite, cu restanțe.

Există fără îndoială și anumite diferențe legate de dobânzi. Este firesc având în vedere că sumele pe care le poți împrumuta de la un IFN sunt modeste comparativ cu sumele mari oferite drept credit ipotecar de către bănci, de pildă.

În cazul eșalonării unui credit pe o perioadă de zeci de ani ratele sunt efectiv mai mici. Dobânzile percepute de IFN-uri  nu sunt împovărătoare deoarece ratele lunare sunt mult mai mici fiind vorba de credite rapide eșalonate pe 6 luni – un an sau doi.

Majoritatea creditelor online sunt solicitate de către clienți în timpul lor liber : seara, noaptea, în weekend, iar acordarea lor este posibilă indiferent dacă e vorba de o zi lucrătoare sau nu. Un credit nebancar poate fi obținut imediat, spre deosebire de creditele bancare care parcurg perioade de verificări ce pot dura și săptămâni la rând.

Având în vedere diferențele dintre cele două sisteme de creditare, fiecare client poate alege exact produsul potrivit pentru el : un credit simplu, la îndemână, în condiții clare și transparente de acordare.

Pentru situații financiare dificile, anumite cheltuieli neprevăzute, investiții de neratat sau plăți urgente ale unor facturi, cea mai indicată soluție este obținerea unui credit online de la un IFN.

 Multe persoane preferă să acceseze un astfel de credit în loc să solicite bani cu împrumut familiei, colegilor sau prietenilor.

Un credit oferit de un IFN este acordat fără a se solicita explicații, fără să dezvălui motivul împrumutului, nu sunt necesari giranți sau garanții imobiliare.

Un astfel de credit va fi rambursat în rate lunare stabilite la începutul contractului, iar consultanții IFN-ului îți vor oferi toate informațiile de care ai nevoie, înainte de a te angaja în contractarea unui astfel de credit.

Potrivit pentru salariați, persoane cu venituri stabile provenite din activități independente sau pensionari, creditele de la IFN-uri sunt azi apreciate și populare.

Înțelegerea corectă a avantajelor oferite de creditele IFN duce la o decizie informată și corectă, cu privire la acest tip de împrumut.

Flexibilitatea și ușurința cu care se pot accesa astfel de credite pe termen scurt ajută enorm în cazul unei crize financiare, a unor întâmplări în care ai absoluta nevoie de bani foarte urgent și nu poți accesa un alt tip de împrumut.

Creditele rapide sunt concepute exact pentru situațiile în care un credit bancar nu este recomandat: sume mici, termene scurte de rambursare, acordarea rapidă a creditului chiar în aceeași zi.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...