Ce apartamente cauta bucurestenii: 35% din cumparatori au bugete sub 50.000 de euro

sursa foto: adevarul.it

Bucurestenii continua sa caute reduceri consistente si dobanzi  de la dezvoltator in cadrul targurilor imobiliare. La Project Expo, cel mai important targ imobiliar al verii, desfasurat in perioada 13-15 iulie 2012, cei interesati au venit in cautarea unor locuinte cu 2 camere, cu pret redus si amplasament avantajos.

 

Studiul realizat de Ozone Homes, pe un esantion de peste 500 de persoane, arata ca se cauta apartamente din ce in ce mai ieftine in detrimentul celor spatioase, achizitionate mai ales prin credit bancar, sau cu banii pe loc.

 

  • 35% dintre respondenti doresc locuinte sub 50.000 EUR
  • 26% prefera ratele la dezvoltator pentru a obtine o dobanda avantajoasa
  • 20% dintre respondenti au fost dispusi sa cumpere locuinta cu plata integrala in cadrul targului

 

Apartamente sub 50.000 EUR

Conform aceluiasi sondaj, 80% dintre respondenti au afirmat faptul ca locuiesc intr-un apartament de 2 sau 3 camere si ar dori sa achizitioneze in viitorul apropiat un apartament cu 2 camere. In consecinta, 35% au raspuns ca sunt dispusi sa aloce sub 50.000 EUR pentru un apartament, si 27% s-au gandit la peste 70.000 EUR.

 

44% dintre cei intervievati ar opta pentru credit bancar si numai 26% pentru rate la dezvoltator. Surpriza a venit din partea unui segment de cumparatori (20%) care au marturist ca au banii cash si sunt dispusi sa cumpere pe loc. Principalul motiv al celor care au ales sistemul ratelor la dezvoltator s-a rezumat la faptul ca doresc sa obtina o dobanda avantajoasa de la dezvoltator.

Principalul motiv care i-a impiedicat pe cumparatori sa opteze pentru o locuinta pana la momentul targului a fost, in proportie de 60% amplasamentul respectivei proprietati. Se poate observa astfel ca cele mai importante repere in alegerea unei locuinte raman pretul si amplasarea, cu accent pe reducerea cheltuielilor de achizitionare prin rate la dezvoltator sau plata integrala.

- Publicitate -

Ultimele

Groupe Atlantic deschide prima fabrică din România în județul Prahova

Groupe Atlantic, companie din industria HVAC (încălzire – ventilație – aer condiționat), va deschide o fabrică și în România,...