Ce afecțiuni pot fi tratate prin kinetoterapie

Kinetoterapia este poate cea mai uzitată metodă de recuperare medicală nechirurgicală și una dintre cele mai cunoscute în rândul pacienților.

Deși este asociată în principal cu tratarea unor probleme locomotorii sau dureri de spate și articulații, kinetoterapia poate fi folosită cu succes și ca metodă de prevenție pentru menținerea sănătății întregului organism.

Pe lângă utilizarea exercițiilor de kinetoterapie pentru recuperarea mobilității precare rezultată în urma unor accidente sau pentru tratatea unor afecțiuni deja existente (articulare, reumatologice), aceasta poate fi integrată cu succes pentru un stil de viață sănătos, pentru reducerea stresului și pentru corectarea posturii.

Pentru a beneficia din plin de efectele benefice ale acestei terapii, recomandarea este să apelezi la specialiști care îți pot face un plan personalizat pentru nevoile tale. 

Echipa medicală de la LITheray se va ocupa în detaliu de stabilirea unui plan conceput special pentru nevoile tale specifice doar în urma unui consult clinic amănunțit. Ți se vor explica toate procedurile, dar și cum poți beneficia la maximum de toate avantajele terapiilor nechirurgicale.

Durerile de spate, musculare sau chiar postura neprielnică pe care o avem cu toții la birou pot fi doar amintiri neplăcute dacă începi tratamentul într-un stadiu incipient. În plus, terapiile folosite în clinica LITherapy te ajută inclusiv la reducerea stresului, combatarea sedentarismului și pot fi o alternativă minunată la ședințele din sala de fitness.

O ședință de kinetoterapie la LITtherapy va arăta diferit de la un pacient la altul, exercițiile desfășurându-se sub atenta supraveghere a unui kinetoterapeut LITherapy cu experiență. Pe lângă afecțiunile specifice sau problemele punctuale de care ar putea suferi pacientul, ca dureri de spate, genunchi sau ale coloanei vertebrale, planul de tratament kinetoterapeutic se va realiza și în funcție de vârsta, constituția sau nivelul de activitate desfășurat de acesta.

Principalele dureri și afecțiuni care pot fi tratate prin kinetoterapie sunt: 

  • dureri de spate, articulare, musculare și de membre
  • afecțiuni ale coloanei vertebrale (spondiloza, cifoza, scolioza, hiperlordoza, discopatia, lombosciatica, hernia de disc)
  • afecțiuni articulare (artroza, gonartroza, coxartroza)
  • afecțiuni traumatologice (fracturi, entorse, luxații, contuzii, leziuni musculare)
  • afecțiuni reumatologice (gonartroză, coxartroză, spondilită anchilozantă)
  • afecțiuni neurologice (sechele post AVC)

Pe lângă toate acestea, kinetoterapia poate fi folosită și ca terapie pentru alte probleme la care nici nu te-ai fi gândit. Iată care sunt acestea:

  • Kinetoterapia este foarte eficientă și pentru reducerea stresului, pentru relaxarea persoanelor tensionate și ocupate, dar și pentru creșterea calității vieții pentru pacienții care sunt predispuși către sedentarism
  • Tulburările respiratorii sunt afecțiuni care la rândul lor pot fi tratate prin kinetoterapie și masaj special
  • Kinetoterapia poate fi folosită chiar și ca o metodă pentru a slăbi într-un mod sănătos

În centrul de tratament LITherapy pe lângă kinetoterapie, poți încerca numeroase alte terapii care pot fi o completare la aceasta, toate neinvazive, care nu presupun medicamentație sau intervenții chirurgicale clasice. 

Decompresia Vertebrală la Cald cu Infraroșu & Anioni, Reflexoterapia pe Turmaniu & Nano-Diamant, FizioElectroterapia cu Vacuum & Frecvență Joasă, Ozonoterapia, Masajul Medical / Gua Sha / Deep Tisue / Dry Needling / Vacuum Terapie dar și tehnica japoneză Yumeiho pot fi alternative excelente sau care completează într-un mod eficient kinetoterapia.

Yumeiho, la fel ca la exercițiile utilizate în kinetoterapie, pe lângă ameliorarea și tratarea durerilor de spate, presupune învățarea unor tehnici speciale de respirație și metode de mio-relaxare care favorizează reglarea metabolismului, ajută la eliminarea stresului, îmbunătățește circulația sanguină și te poate ajuta inclusiv în menținerea unui corp sănătos, tonifiat și fără kilograme în plus. 

- Publicitate -

Prețurile apartamentelor au crescut și în luna aprilie. Au fost realizate 15.000 de tranzacții

În luna aprilie a acestui an, prețurile apartamentelor de vânzare au înregistrat o creștere de 14% comparativ cu luna...

Mai mulți vizitatori și vânzări mai mari pentru chiriașii NEPI Rockcastle

Vânzările chiriașilor centrelor comerciale NEPI Rockcastle, excluzând hypermaketurile, au fost cu 10,5% mai mari primul trimestru din 2024 față...