Ce acţiuni sunt mai puţin riscante pentru investitorii începători?

În momentul actual, mulţi oameni doresc să îşi folosească banii pentru a înveşti. Însă, pentru că se discută despre un domeniu ce necesită experienţa şi riscul este mereu aproape, cu astfel de investiţii nu se poate glumi.

Din acest motiv aceia ce caută să îşi folosească banii ar trebui să aibă în vedere acţiuni pentru începători. În plus, înainte de a începe un proces de asemenea anvergură, este esenţial să caute un profesionist ce să le îndrume paşii.

Pentru a realiza investiţii în acţiuni pentru începători, trebuie luate în considerare avantajele şi dezavantajele, totul fiind destul de incert. Este destul de copleşitor pentru un începător tot ceea ce ţine de alegerea celor mai bune acţiuni, însă, odată studiată treaba cu ajutorul unui research de calitate, se poate ajunge la un rezultat pozitiv.

Acţiuni pentru incepatori – cum ar trebui procedat?

Există câţiva paşi esenţiali prin intermediul cărora un investitor începător poate să îşi găsească acţiunile mai puţin riscante. Odată urmaţi şi înţeleşi, se clarifică o parte din teoria de business.

1. Stabilirea obiectivelor

Experţii de la financer.com recomanda unui începător să îţi seteze obiectivele. În funcţie de ţelul său, poate să investească în acţiuni de creştere sau în acţiuni pentru începători care plătesc dividende. Prima categorie este destinată acelora ce au o viziune pe termen îndelungat. Cea din urmă categorie este atribuită persoanelor ce doresc să obţină venit.

2. Cercetarea şi analiza concretă a stocurilor

Este esenţială o analiza detaliată a acţiunilor ce trezesc interesul. Regula principală în astfel de afaceri este ca un nume mare nu reprezintă neapărat succesul. Astfel, specialiştii recomanda celor începători să studieze îndeaproape acţiunile, ceea ce face compania în cauză, preţurile acţiunilor, perspectiva de viitor. În plus, acţiunile trebuie să se plieze pe obiectivele investitorilor.

Investiţii în acţiuni pentru incepatori – care sunt cele mai puţin riscante

Una dintre regulile de aur în cazul unor investiţii în acţiuni pentru începători este că nimeni nu trebuie să investească mai mult decât îşi permite să piardă. Pentru aceia ce sunt interesaţi de acţiuni ce să fie mai puţin riscante, o listă de 5 astfel de acţiuni este recomandată de către profesionişti:

1. Apple
Această companie reuşeşte să îşi menţină locul pe piaţa de acţiuni, astfel, fiind o bună alegere pentru investitorii începători. Înregistrând o creştere a preţurilor acţiunilor cu peste 400% în perioada ultimilor cinci ani, Apple domina şi în prezent piaţă.

2. Disney
În ciuda pandemiei de covid-19 care a provocat Disney să îşi închidă parcurile, în mediul virtual acesta a înregistrat o performanţă colosală. Este compania de divertisment recomandată începătorilor ce doresc investiţii cu risc minim.

3. Amazon
Piaţa mondială de comerţ electronic este dominată de către Amazon. Pandemia în cazul acestei companii a adus doar o serie de avantaje, înregistrând o creştere semnificativă. Este o altă recomandare pentru începătorii doritori de investiţii.

4. Visa
Visa reuşeşte să îşi depăşească partea adversă, având o marjă operaţională mai mare pe care o menţine de mai bine de un deceniu. Aceasta domina alături de Mastercard procesarea tranzacţiilor cu ajutorul unui cald de plată.

5. Realty Income
REIT este destinat acelora ce doresc un venit regulat. Fiind un fond de investiţii imobiliare, dividendele sunt plătite luna de lună. REIT îşi desfăşoară activitatea în SUA, însă, intenţionează extinderea portofoliului şi în Europa.

- Publicitate -

O bună parte din români folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal

Un procent de 40% dintre românii din mediul urban folosesc aplicații de AI cel puțin săptămânal, iar 28% la...

Dimitrie Pompeiu, zona de birouri cea mai căutată în primul trimestru din 2024

După primele 3 luni ale anului curent sectorul de birouri din București înregistrează o creștere în cea ce privește...