CCC renunță la pungile de plastic și prelungește parteneriatul cu UNICEF

CCC sprijină UNICEF cu o sumă în valoare de aproape 6,6 milioane de euro pe parcursul următorilor ani. CCC și UNICEF au semnat un parteneriat pe durata a trei ani (2019-2021), care va contribui la misiunea globală a UNICEF, aceea de a proteja copiii și de a le respecta drepturile.

Joanna Jozwiak, director general CCC România, declară: „În contextul actual al dezbaterilor privind protejarea mediului înconjurător, ne bucurăm să ne numărăm printre marile companii internaționale care iau măsuri concrete. Astfel, astăzi, în niciun magazin CCC din România și nici din străinătate, clienții noștri nu primesc pungi din plastic. CCC nu utilizează în prezent decât ambalaje din hârtie reciclabilă. În schimb, pot achiziționa, la doar 1 leu, pungi din hârtie, iar 100% din profitul rezultat în urma vânzărilor este direcționat către UNICEF”.

În cadrul parteneriatului „CCC TEAM FOR UNICEF”, pentru fiecare kilometru parcurs de cicliștii din echipa CCC Team, în timpul curselor sau antrenamentelor, va fi donat 1 dolar către UNICEF. În semn de solidaritate, cicliștii vor purta banderole albastru cyan și tricouri cu logo-ul UNICEF, promovând astfel misiunea UNICEF de a determina o schimbare pozitivă în viața copiilor.

Pungile de plastic devin istorie în magazinele CCC

La nivel local, misiunea este susținută și în România prin introducerea în magazinele CCC din toată țara (71 de unități) a pungilor din hârtie reciclabilă care poartă însemnele UNICEF.

Conform estimărilor, un român achiziționează 200-300 de pungi de plastic anual, iar la nivel global datele sunt și mai îngrijorătoare: 500 de miliarde de pungi de plastic sunt folosite în fiecare an, ceea ce reprezintă un pericol real pentru mediu.

Obiectivele legate de mediu ale grupului CCC includ o reducere cu 5% a consumului de electricitate, a emisiilor de dioxid de carbon, precum și a deșeurilor, până în 2021. Printre realizările ecologice ale companiei se numără reducerea cu 100 de tone a ambalajelor din carton datorită implementării unui dispozitiv inovator care automatizează procesul de depozitare”, adaugă Joanna Jozwiak.

CCC este cel mai mare producător de pantofi din Europa și retailerul de fashion pe segmentul de încălțăminte care a înregistrat creșterea cea mai rapidă de pe continent. În prezent, lanțul de magazine CCC include peste 1 200 de magazine pe o suprafața de vânzare de aproximativ 725 000 mp.

- Publicitate -

Cât de pline sunt mijloacele de transport în comun din București? Poți vedea pe Google Maps

De astăzi, călătorii pot vedea în timp real, în aplicaţia Google Maps, gradul de încărcare al mijloacelor de transport...

Continental Tires Timișoara închiriază un depozit pentru stocarea anvelopelor

VGP anunță finalizarea celei de-a 8-a clădiri din VGP Park Timișoara odată cu livrarea depozitului către Continental Tires Timișoara,...