Câți dintre noi știu de ce e obligatorie trusa medicală auto?

Conform legislației rutiere în vigoare din țara noastră fiecare mașină trebuie să fie dotată cu o trusă medicală de prim ajutor.

Chiar dacă toți șoferii ar trebui să aibă această trusă de prim ajutor, mulți dintre șoferi având această trusă, foarte puțini sunt aceia care cunosc într-adevăr de ce este important să aibă în dotarea autoturismului un astfel de accesoriu auto.

Există mulți șoferi care își dotează autoturismul cu o trusă medicală auto doar pentru a nu fi amendați la un eventual control de rutină. Pe lângă trusa medicală, orice autoturism trebuie să fie dotat inclusiv cu un stingător de incendiu, cu două triunghiuri reflectorizante și cu o vestă reflectorizantă.

Trusa de prim ajutor este foarte importantă în eventualitatea unui incident rutier sau a unui accident rutier. Atunci când te afli la volanul autoturismului atât tu în calitate de șofer, cât și ceilalți participanți la trafic, dar și pietonii în anumite circumstanțe, sunteți supuși riscului de accidentare și de vătămare corporală. Într-o astfel de situație care nu este de dorit fără doar și poate, ceea ce se regăsește în trusa de prim ajutor din mașină se poate dovedi a fi foarte util pentru o intervenție rapidă care uneori poate însemna chiar salvarea de vieți omenești.

Pentru șoferii care nu știu exact ce conține sau ce trebuie să conțină o trusă medicală auto, în ceea ce urmează sunt enumerate toate elementele care se regăsesc conform legii într-o astfel de trusă de prim ajutor: dispozitivul de respirație gură la gură, leucoplast rolă, foarfece cu vârfuri boante, comprese sterile, pansamente, fașă de tifon, mănuși, ace de siguranță, bandaj triunghiular, folie de supraviețuire izotermă și broșura pentru prima ajutor. Toate acestea se pot dovedi foarte utile în cazul unui incident rutier în care cei implicați ar avea nevoie de o intervenție rapidă.

Tot pentru siguranța șoferilor și a celorlalți participanți la trafic, din mașină nu trebuie să lipsească un stingător auto, o vestă reflectorizantă auto și două triunghiuri reflectorizante.

Acestea fac parte alături de trusa de prim ajutor din ceea ce se numește kit siguranță auto prin faptul că în cazuri de urgență, în care mașina a rămas blocată pe partea carosabilă sau pe marginea drumului ceilalți participanți la trafic vor putea evita o eventuală coliziune și eventuale accidente nedorite prin faptul că vesta reflectorizantă asigură vizibilitatea șoferului, iar un triunghi reflectorizant auto amplasat la câțiva zeci de metri de mașina rămasă pe marginea drumului asigură vizibilitatea pentru autoturism.

Dacă până acum nu ai avut nevoie de trusa medicală sau de kit-ul de siguranță auto, atunci ești un șofer prevăzător și norocos. Cu toate acestea ideea de a blama obligativitatea acestor accesorii de siguranță auto trebuie să se schimbe prin faptul că la un moment dat aceste accesorii pot salva vieți omenești.

Pentru dotarea autoturismului cu o trusă medicală sau cu un kit siguranță auto complet orice șofer poate să apeleze la magazinul online Rollfast.

În oferta acestui magazin se regăsesc diferite accesorii auto, printre care și produse pentru siguranță auto.

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...