Cât durează până obții un zâmbet perfect dacă recurci la implanturi dentare?

Când ești tânăr, ai impresia că problemele dentare, în special lipsa dinților, sunt un subiect de care ar trebui să fie preocupați doar vârstnicii.

Ai un stil de viață oarecum echilibrat, te îngrijești, dar neglijezi importanța utilizării aței dentare, a consultațiilor stomatologice și a detartrării, până când, într-o zi, te ia prin surprindere pierderea primului dinte.

La unele persoane se întâmplă pur și simplu, ca la copiii care își pierd dinții de lapte, iar la altele, așa cum este și cazul meu, întreaga situație ia o întorsătură mai dramatică descoperind că trebuie să-ți iei adio de la un dinte care te-a servit aproape toată viața abia pe scaunul dentistului, când ai așteptat până a fost prea târziu ca să-ți tratezi o carie dentară.

Toată povestea a început cândva prin ianuarie, anul acesta. Din senin m-a fulgerat o durere de măsea care s-a hotărât să nu îmi mai dea pace orice aș fi făcut. De aceea, mi-am programat o consultație la Dental West, un cabinet stomatologic din Brașov, despre care am auzit numai cuvinte de laudă în cercul meu de prieteni.

Înainte să mă urc pe scaunul din cabinet, nu m-aș fi gândit niciodată că, la doar 28 de ani, mi se va face o extracție și mi se va propune să optez pentru un implant dentar Brașov pentru a-mi recupera zâmbetul.

Cum decurge inserarea unui implant și cum te simți după efectuarea procedurii?

Niciodată nu am mai avut parte de un tratament dentar care să implice inserarea unui implant și nu știam deloc la ce să mă aștept.

De asemenea, pentru că nu credeam că voi fi pusă prea curând în această situație, nici nu am avut suficient timp să mă documentez serios cu privire la o astfel de procedură. Dar chiar și așa, la Dental West totul a decurs foarte lin.

Ca să fiu sinceră, inserarea implantului mi s-a părut o procedură mult mai ușor de suportat decât extracția dintelui bolnav.

După ce medicul care m-a tratat a îndepărtat dintele natural afectat, am făcut o serie de analize de sânge printre care: hemoleucogramă, glicemie, calcemie și timpi de sângerare și timpi de coagulare pentru a afla dacă organismul meu ar putea accepta cu succes un astfel de tratament și apoi am ales implantul care mi s-a părut cel mai potrivit din punct de vedere calitate – preț.

La Dental West poți alege din mai multe mărci de implanturi fabricate în SUA sau în Korea, țări cu tradiție în tehnica stomatologică, care oferă diferite beneficii. De exemplu, implantul dentar Bicon este creat special pentru a evita adițiile de os, Dentium are bonturi universale, iar Megagen are o rată de vindecare mai rapidă.

Inserarea implantului mi s-a făcut sub anestezie și nici când a trecut efectul acesteia nu am simțit nicio durere. Apoi, pentru că nu am ales implantul cu rată de vindecară mai rapidă, a trebuit să aștept șase luni până la vindecare și montarea unei coroane.

În tot acest timp am îngrijit implantul la fel ca restul danturii, spălându-mă în mod regulat pe dinți și folosind apă de gură.

La finalul celor șase luni, medicul dentist mi-a confirmat faptul că implantul s-a vindecat și la scurt timp după descoperirea lui mi s-a montat o coroană dentară care ține acum locul dintelui natural lipsă.

Operația a fost un real succes, iar ceea ce mi-a plăcut în mod deosebit la cabinetul stomatologic la care am apelat, cu excepția profesionalismului de care a dat dovadă medicul meu, a fost faptul că nimeni nu a grăbit cu nimic lucrurile.

Mi s-a explicat de la început că atunci când vine vorba de dantură, răbdarea este de aur și timpul acordat vindecării poate face diferența dintre un implant reușit și un dezastru.

Și cu toate că o perioadă de șase luni poate părea o veșnicie când aștepți un nou dinte, când vine vorba de implanturi, acest răgaz este chiar binevenit deoarece ai timp să te obișnuiești cu ideea și cel mai important, dacă nu aveai deja o rutină eficientă de îngrijire a dinților, să-ți faci una.

În concluzie, toate tratamentele pe care le-am făcut, incluzând și timpul pe care l-am consumat pentru efectuarea analizelor medicale, pentru vindecarea implantului, pentru descoperirea lui etc. au durat puțin peste șapte luni de zile în care am reușit treptat, dar sigur, să-mi recapăt zâmbetul frumos de odinioară și odată cu el și încrederea în propria persoană.

- Publicitate -

Aproape de 200.000 de investitori pe piața de capital din România

Numărul investitorilor pe piața de capital autohtonă a continuat să crească și a ajuns la 191.743 la finalul primului...

TAROM vinde bilete de avion la prețuri speciale, începând de la 125 euro

În perioada 14-16 iunie 2024 compania aeriană TAROM dă startul unei oferte cu tarife începând de la 125 euro...