Cât durează obținerea unui credit IFN și cât de rapid primești banii

Trending

Un studiu Volt analizează durata obținerii unui credit rapid de la 13 IFN-uri din România care oferă credite online.

Acesta compară perspectiva întregului flux de creditare: de la actele necesare pentru împrumut, completarea aplicației de credit și până la etapa finală, în care clientul primește banii în cont sau direct de la agent, acasă.

Timpul petrecut în așteptarea ofertei poate varia de la puțin peste 1 minut, în cazul Ocean Credit, și până la 29 de ore în cazul iCredit și 72 ore la CreditFix.

Când primești banii după aprobarea creditului

Momentul aprobării creditului și semnării contractului nu coincide întotdeauna cu momentul încasării banilor.

Transferul direct pe card, opțiune preferată de IFN-uri precum Ocean Credit, Mobilo, VivaCredit, Credius sau Mozipo, asigură primirea banilor în câteva secunde sau minute, indiferent de oră și de banca la care ai cardul.

Opțiunea de virare a banilor în contul bancar este mai lentă, fiind condiționată de mai mulți factori.

Fiind un transfer interbancar, banii pot ajunge în câteva ore sau chiar a doua zi, dacă transferul are loc între bănci diferite sau spre finalul programului de lucru.

Primirea împrumutului la domiciliu este o soluție lentă în comparație cu plata direct pe card, iar durata propriu-zisă de livrare a banilor variază de la caz la caz.

De la completarea cererii la banii în cont: cât timp a durat întregul proces?

Fiecare cerere de credit rapid începe prin completarea unui solicitări pe website-ul IFN-urilor sau a unui formular de împrumut.

Solicitantul parcurge mai multe etape: de la crearea unui cont de client, alegerea sumei dorite, a duratei creditului, furnizarea detaliilor despre situația financiară și până la completarea adresei de domiciliu sau a datelor cu caracter personal.

Odată obținută oferta de credit, urmează ultimii pași pentru a intra în posesia banilor: finalizarea cererii de credit și semnarea contractului de împrumut.

Pentru rezultatele finale ale experimentului, studiul a luat în calcul: timpul de completare a cererii (online sau acasă, împreună cu agentul), cât a durat până la primirea ofertei de credit, timpul scurs până la aprobare și, evident, transferul banilor. Iată cât de rapid a fost întregul proces:

De câte documente ai nevoie pentru a lua un credit rapid?

Când te gândești la un credit rapid, îți imaginezi desigur un proces mult mai prietenos decât cel de la bancă, process în care ai nevoie de foarte puține documente justificative.

Însă, în realitate, doar patru din cele 13 IFN-uri acordă împrumuturi doar cu buletinul, Credius, Ocean Credit, Mozipo și iCredit.

- Publicitate -

Ultimele

Investițiile în startup-urile românești au depășit 100 milioane de euro

Startup-urile românești au atras investiții în valoare totală de 101.7 milioane de euro în 2022. România este a cincea...

Trebuie să citești