Cât de des ar trebui să strângem șuruburile de la scaunul de birou ?

Răspunsul simplu al acestei întrebări este o dată la fiecare șase luni. La fel ca și mașinile care necesită schimbarea uleiului regulat pentru a menține buna funcționare a acesteia, scaunul de birou trebuie să aibă șuruburile bine strânse în mod regulat pentru a-l pastra în condiții de siguranță la utilizare. Deoarece acest mic pas de mentenanță, dar important, poate fi greu de amintit, va punem la dispoziție un ghid pentru a vă ajuta să vă bucurați de scaunul dumneavoastră la maximum!

Și de asemenea acest comportament poate prevenii orice defecțiune care apare la una dintre componentele scaunelor dumnevoastră.

Păstrați o cheie la îndemână. Scaunul de birou ar fi trebuie să conțină o cheie hexagonală mică (imbus) pe care ați folosit-o inițial la montarea lui. Nu aruncați această mică cheiță! Un sfat util pentru a nu pierde accesoriul de montaj este de a o lipi cu bandă adezivă de baza sezutului, în acest fel veți ști exact unde este când vine timpul mentenanței scaunului. În cazul în care acesta a fost livrat montat sau “l-ați moștenit” de la un coleg, o surubelniță cu cap interschimbabil ar fi de mare folos.

Strângeți șuruburile o dată cu decalarea orei. Din moment ce acest lucru nu este prioritar în viața și munca dumneavoastră, procesul de întreținere a scaunului poate fi greu de ținut minte. Cel mai simplu mod prin care putem reține că este necesară o verificare a șuruburilor scaunului de birou este prin asocierea acestui eveniment cu trecerea la ora de vară sau de iarnă. În fiecare primavară când dăm ceasurile înainte, sau toamna înapoi, acordați câteva minute verificării și strângerii șuruburilor de la scaunul de birou cu cheia sau surubelnița pastrată sub sezut!

Strângeți șuruburile scaunului proaspat montat săptămânal. După o mică perioadă de timp și de utilizare a scaunului dumneavoastră, este indicat să verificați și eventual să strângeți șuruburile, astfel va asigurați de siguranța și rezistența fizică a scaunului, până când acesta se va “închega” mai bine.

Deobicei acesta este o măsură pe care o luăm în considerare și atunci când cumpărăm un scaun complex. Spunem acest lucru deoarece un scaun care are multe componente, cu multe șuruburi de prins are o perioadă în care reglajul se va acomoda cu poziția dumneavoastră și greutatea aplicată scaunului.

Acest sfat este util și pentru prelungirea vieții componentelor interschimbabile. Ideea de a verifica produsul săptămanal sau regulat, vă v-a ajuta să preveniți deteriorarea și să prelungiți viața scaunului dumneavoastră.

Oferiți mentenanță scaunelor înalte și mari mai des. La fel ca și scaunele care sunt altcătuite din multe piese ce necesită multe șuruburi, așa și scaunele masive pot fi verificate mai des. Pentru că scaunele mari și înalte sunt supuse unei uzuri mai mari decat cele medii, acestea ar trebui verificate la fiecare trei luni pentru a asigura o stabilitate maximă.

De asemenea mai multe sfaturi pentru întreținerea si repararea scaunelor de birou, precum si achizitionarea componentelor si a pieselor de schimb, gasiti pe blogul nostru dedicat decco.ro.

- Publicitate -

Aproape două treimi dintre români au făcut economii în ultimele 12 luni

Românii încearcă să se pregătească pentru situațiile neprevăzute făcând economii. Astfel, peste 64% dintre respondenții români ai unui sondaj...

Ungurii de la KÉSZ au autorizație de construire pentru ansamblul Corallis Apartments

KÉSZ a obținut autorizația de construire pentru proiectul rezidențial Corallis Apartments, situat pe malul Lacului Grivița, în zona Petrom...