Cât costă un implant dentar în România?

Implanturile dentare sunt cea mai bună metodă de înlocuire a dinților pierduți. Din punct de vedere al aspectului, ele sunt varianta care arată cel mai natural, iar ca funcționalitate se comportă exact ca niște dinți obișnuiți. De aceea, la pierderea unuia sau mai multor dinți, cea mai firească întrebare pe care și-o pune orice persoană care caută metode de înlocuire este: cât costă un implant dentar în România? Dar răspunsul depinde de foarte multe variabile.

Implantul dentar este format dintr-o rădăcină artificială fabricată dintr-un șurub de metal, ce reprezintă implantul propriu-zis și o coroniță din material ceramic care se montează pe aceasta și ține locul dintelui odinioară fixat pe gingie.

Șurubul care fixează dintele artificial în os se fabrică în general din titan, deoarece este un material foarte rezistent, care nu reacționează cu țesuturile corpului uman și nu provoacă alergii. Dar pentru că este un metal rar și foarte valoros pentru tratamentele medicinale, titanul din implanturile dentare influențează destul de mult prețul unui astfel de tratament.

De asemenea, și în ceea ce privește coronițele, există mai multe tipuri de materiale, fiecare cu avantajatele și cu prețurile sale. De obicei, cele mai scumpe sunt coranele din zirconiu anatomic, care au un aspect foarte natural și completează perfect o dantură afectată de căderea unuia sau mai mulți dinți.

Nu în ultimul rând, când vine vorba de preț, trebuie să luăm în calcul și procedura medicală necesară pentru inserția unui implant dentar. Costul ei depinde foarte mult de complicațiile cu care se confruntă pacientul și de necesitatea completării masei osoase în cazul în care suportul oferit de mandibulă sau maxilar este insuficient pentru fixarea implantului.

Un calcul estimativ al costurilor totale necesare pentru un implant dentar efectuat în România

Pentru calcularea unei cotații cât mai exacte, vom lua ca reper cabinetul stomatologic Dr. Artistide din București, specializat pe tratamentul cu implanturi dentare. În cadrul acestui cabinet, procedura de înlocuire a dinților cu ajutorul implanturilor dentare se desfășoară în mai multe etape separate, pentru a da timp de vindecare țesuturilor tratate.

Primul pas al tratamentului constă în operația propriu-zisă pentru inserția implantului dentar și include în preț costul implantului, al șurubului de acoperire, al șurubului de vindecare și al bontului proteic. În total, dacă nu sunt necesare și alte operații, în funcție de starea de sănătate a țesutului osos al pacientului, această operație costă 2200 de lei.

Între primul și al doilea pas, deschiderea implantului, se așteaptă o perioadă de trei luni de la inserție pentru un implant pe mandibulă și șase luni pentru un implant pe maxilar. În această etapă se montează niște cape de vindecare denumite și gingivaforme care ajută la pregătirea implantului pentru cea de-a treia etapă, montarea coroanei. Deschiderea implantului costă doar 100 de lei per implant și este o procedură medicală nedureroasă, care se efectuează foarte rapid.

Ultimul pas al tratamentului îl constituie montarea coroanei dentare care, așa cum am menționat și în rândurile de mai sus, poate fi realizată dintr-o gamă largă de materiale. Pentru că sunt mai ieftine, dar foarte rezistente, cele mai populare coroanei dentare, în special pentru dinții din spate, sunt cele confecționate din ceramică. La cabinetul Dr. Aristide ele costă doar 700 de lei per coroniță și constituie o variantă elegantă, funcțională și sigură de înlocuire a unui dinte pierdut. Pe de altă parte, cei care își doresc niște dinți cu un aspect cât mai natural, pot opta pentru diferite tipuri de coronițe din zirconiu, al căror preț variază între 800 și 1200 de lei. Spre diferență de materialul ceramic, zirconiul are o oarecare transparență și ca aspect imită mult mai bine dinții naturali.

La cabinetul stomatologic Dr. Aristide toate lucrările proteice sunt realizate pe baza tehnologiei Cad-Cam care folosește inteligența artificială în crearea unor implanturi fără erori de proiectare. În plus, pentru o rezistență sporită în timp, se utilizează doar materiale de cea mai bună calitate datorită cărora implanturile un pacient care beneficiază de un astfel de tratament, are toate șansele să profite de investiția făcută pentru tot restul vieții.

În concluzie, chiar și alegând cele mai scumpe coroane, în cadrul cabinetului Dr. Aristide poți beneficia de un tratament complet cu implant dentar la un preț de 3500 de lei, foarte convenabil luând în calcul calitatea excepțională a acestuia și durata de timp în care te poți folosi de el.

MONEY BUZZ ȘTIRI BUSINESSȘTIRI ECONOMICE | ȘTIRI FINANCIARE |

- Publicitate -

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud devine ATAC Hiper Discount

Hipermarketul Auchan Târgu Mureș Sud, situat pe bulevardul 1 Decembrie 1918, devine ATAC Hiper Discount by Auchan. Unitatea comercializează...

Salteaua perfectă pentru un somn odihnitor

Somnul este o parte esențială a unei vieți armonioase din toate punctele de vedere. O rutină de odihnă corespunzătoare...