Părinții plătesc pe săptămână aproximativ 95 de lei pentru pachețelul cu mâncare al elevilor, sumă la care se adaugă și banii de buzunar, arată cel mai recent studiu iSense Solutions.
85% dintre părinții din mediul urban declară că obișnuiesc să le pregătească celor mici mâncare pentru școală, iar 86% dintre aceștia afirmă că fac asta zilnic.
45% dintre cei care declară că nu oferă pachet copiilor le oferă bani de buzunar cu care să își cumpere mâncare în drum spre școală sau în pauze, iar 37% spun că aceștia mănâncă când pleacă de acasă și când se întorc.
Ce primesc în pachet elevii din România?
Cele mai populare alimente din pachetul pregătit de părinți sunt următoarele: sandviș (76%), fructe (47%), biscuiți/ napolitane (22%), batoane de cereale/ ciocolată/ cu fructe și semințe (22%), legume/ salată (17%).
Pachetele mai conțin produse de patiserie (15%), prăjituri/ checuri dulci sau sărate făcute în casă (11%), nuci/ alune (8%), ouă/ omletă (7%).
Alimentele preferate pe care părinții aleg să le pună în sandviș constau în: brânză/ cașcaval (82%), mezeluri (71%), șnițel (49%), unt (49%), legume (36%), pate (24%), gem (14%), friptură rece (14%) și pește (7%).
Pentru a completa pachetul, 85% dintre părinți declară că le pun copiilor apă, ceai (18%), iaurt/ sana sau chefir (12%), sucuri sau smoothie-uri de fructe/ legume (9%), lapte (5%) sau limonadă (8%).
Câți bani de buzunar au elevii români?
55% dintre părinții din mediul urban declară că le dau copiilor și bani de buzunar. O treime din aceștia declară că le dau copiilor mai puțin de 10 lei zilnic, în timp ce jumătate declară că oferă copiilor între 10-20 de lei pe zi.
Procentul părinților care oferă bani de buzunar crește direct proporțional cu vârsta copiilor, astfel aproximativ 79% dintre părinții care au copii cu varste cuprinse intre 15-17 ani fac acest lucru.