All the European investment, retail, real estate, office and industry news in English language

duminică | 17 ianuarie | 2021
-3.5 C
București

Cât costă datele cu caracter personal în mediul online

Pentru a dobândi o mai bună înțelegere a modului în care informațiile personale ale utilizatorilor pot fi folosite dacă ajung pe mâini greșite, cercetările Kaspersky au analizat ofertele active pe 10 forumuri și piețe internaționale neautorizate.

Cercetarea a arătat că accesul la datele personale poate avea prețuri începând cu 50 de cenți (USD) pentru un ID, în funcție profunzimea și amploarea datelor oferite.

Unele informații personale rămân la fel de solicitate ca în urmă cu aproape un deceniu – în principal date despre cardul de credit, acces bancar și servicii de plată electronică – cu prețurile respective neschimbate în ultimii ani.

Cu toate acestea, au apărut și noi tipuri de date. Acestea includ acum informații medicale personale și selfie-uri cu documente de identificare personală, care costă până la 40 USD.

Creșterea numărului de fotografii în care utilizatorii țin anumite documente în mână și a schemelor care le utilizează reflectă, de asemenea, o tendință în „cybergoods game”.

Abuzul acestor date poate duce la consecințe destul de semnificative, cum ar fi preluarea numelui sau a serviciilor victimelor, pe baza identității lor.

Datele vândute pe piața neagră pot fi utilizate pentru extorcare, executare de înșelătorii și scheme de phishing și furturi directe de bani.

Anumite tipuri de date, cum ar fi accesul la conturi personale sau baze de date cu parolă, pot fi abuzate nu numai pentru câștiguri financiare, ci și pentru prejudicii reputaționale și alte tipuri de daune sociale, inclusiv doxing.

- PUBLICITATE -